Acasa Actualitate-InternaSocial Miercurea Ciuc: Nou record de temperatura minimǎ la nivel național

Miercurea Ciuc: Nou record de temperatura minimǎ la nivel național

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Cea mai scăzută temperatură a iernii la nivel național s-a înregistrat în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 25,3 grade Celsius.

Miercurea Ciuc: Nou record de temperatura minimǎ la nivel național

Această minimǎ a fost măsurată după miezul nopții, la Stația Meteo Miercurea Ciuc, după care a început să se încălzească ușor, la ora 8 mercurul arătând minus 22 grade Celsius. Meteorologul Florin Borz, de la Centrul Meteo Local Târgu Mureș, a declarat că și la Joseni a fost o temperatură apropiată, de minus 24,7 grade Celsius, care s-a menținut până dimineața.De asemenea, și la Toplița a fost foarte frig, fiind măsurată o minimă de minus 20 grade Celsius. Cele mai ridicate valori din zonă s-au înregistrat la Bucin, unde au fost minus 3 grade Celsius și la Odorheiu Secuiesc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 4.6 grade Celsius.

Locuitorii din Harghita sunt obișnuiți cu astfel de temperaturi, zona fiind recunoscută pentru iernile lungi și geroase. La fel ca în anii precedenți, jandarmii patrulează în locurile frecventate de persoanele fără adăpost, dar până în prezent nu au fost identificate cazuri care să impună transportul la azilurile de noapte din județ.

Minima absolută a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 1987, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 35,2 grade Celsius, conform Agerpres. Cea mai ridicată temperatură a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 2008 și a fost de 16,3 grade Celsius. Potrivit prognozelor, vremea se menține rece în prima parte a săptămânii și este posibil să se încălzească ușor în week-end.

2 comentarii

urbos 03-02-2014 - 12:08

Ce stiri or mai fi si astea?

UnUL 03-02-2014 - 13:14

Știri meteo!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult