Acasa Actualitate-InternaSocial Mihai Tanasescu: In 2010, Romania va relua timid procesul cresterii economice

Mihai Tanasescu: In 2010, Romania va relua timid procesul cresterii economice

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, este optimist in ceea ce priveste revenirea economiei romanesti: „Sunt optimist, dar este un optimism care are in spate o determinare administrativa, politica. Depinde numai de noi, de modul in care vom recupera ceea ce am pierdut in 2009 si cat de repede vom reusi ca potentialul de crestere economica de 5-6 la suta anual sa revina in Romania in anii urmatori”.

 

  

„In 2010, Romania va avea o crestere economica de 1,3 – 1,5 la suta, va avea o accelerare in 2011, iar in 2012 cresterea va fi de 5-6 la suta. Nu vom asista la cresteri de 8 la suta, dar aceste cresteri trebuie consolidate, sa fie durabile, astfel incat fiecare pas in sus sa nu fie o arma care sa ne duca in jos in alt moment”, a afirmat Tanasescu.
„Provocarile acestui an sunt de natura de a tine un echilibru vizavi de riscurile presiunilor asupra inflatiei – preturile materiilor prime, al petrolului – iar pe de alta parte un echilibru al monedei nationale, care este foarte important. Este o ecuatie complicata, conjugata cu politica bugetara”
Tanasescu crede  ca o consolidare fiscala si implementarea reformelor structurale se vor indeplini, dar cu unele costuri.

0 comentariu

Parpanghel 05-07-2010 - 05:26

ASA DA ,maria – sa VODA glasuit MARELE ADEVAR, poate singurul glasuit in acest mandat atat de benefic pt. TARA si POPOR,dar sa revenim si cu quisoarili pi pamint,si dupa un al doilea descalicat tardiv si inoportun VODA a edictat:DIVINA esti CANAL ia ,di la Prajestii,ca in an electorali,a papat banii.Si sa nu uitam di vina-i si tatulicii eolienii si razasii puturosii mincinosii,carii ma minti pi mini!SI pintru seia cari tot intreaba de URDOAIA ,di si nu a descalicat cu mini deodata,pai ,pai coana mari este fumeie maritati brehhh, cu soti si duminica macar cu chocosudin dotarii breh!…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult