Acasa Actualitate-InternaSocial Militarii rǎniți la Cȃrtișoara: MApN despre incidentul din poligon

Militarii rǎniți la Cȃrtișoara: MApN despre incidentul din poligon

scris de Laurentiu Banches
37 afisari

MApN a informat cǎ cei doi militari răniţi, miercuri seară, într-un poligon de tragere din localitatea sibiană Cârţişoara participau la un exerciţiu de trageri de luptă, în timpul căruia a explodat un proiectul reactiv.

Militarii rǎniți la Cȃrtișoara: MApN despre incidentul din poligon (foto: rft.forter.ro)

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) spun că incidentul a avut loc miercuri seară, în jurul orei 20.30, în timpul unui exerciţiu cu trageri de luptă în poligonul Cârtişoara din judeţul Sibiu. Caporalii Octavian-Stelian Suciu şi Iuliu Szasz de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil reactiv ce a ricoşat în apropierea celor doi, care se aflau într-un adăpost pentru a opera câmpul de ţinte.

Alexandru Szasz este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu , iar Stelian Suciu a fost preluat de un elicopter SMURD, fiind internat la Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş. MApN mai precizează că o comisie de la Statul Major al Forţelor Terestre cercetează producerea incidentului, iar cazul a fost preluat de un procuror militar.

Militarul care a rămas internat la Spitalul Judeţean din Sibiu, Alexandru Szasz, în vârstă de 35 de ani, este în stare stabilă, urmând să fie evaluat de către neurochirurgi, care vor decide dacă se impune sau nu o intervenţie chirurgicală în cazul său. „Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu impact occipital. Era conştient la momentul internării şi este stabil. El va fi evaluat de către specialiştii neurochirurgi, care vor decide măsurile ce vor fi aplicate în cazul său”, a declarat, joi, pentru mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Toderiţă.

Surse oficiale au declarat că celălalt militar rănit, care în noaptea de miercuri spre joi a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, are 40 de ani, el fiind în continuare în comă. Directorul Serviciului Judeţean de Amblanţă Sibiu, Ovidiu Luca, declara că militarul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagă penetrantă craniană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult