Acasa Actualitate-InternaSocial Ministerul Economiei a declarat situatie de urgenta din cauza gerului

Ministerul Economiei a declarat situatie de urgenta din cauza gerului

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Ministerul Economiei a decis sa declare stare de urgenta din cauza gerului. Luni dimineata a avut loc reuniunea Comisiei de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, in prezenta ministrului Economiei si Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, si a secretarului de stat pe probleme energetice, Tudor Serban. 

 

Au fost analizate informatiile referitoare la cantitatile de gaze naturale necesare acoperirii consumurilor inregistrate si situatia creata de temperaturile extrem de scazute din ultimele zile (temperatura medie la nivel national a scazut in dimineata zilei de 25 ianuarie la -17,90C). In conformitate cu Legea 346/2007 privind masurile pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. a solicitat Comisiei verificarea intrunirii conditiilor pentru declararea situatiei de urgenta datorita dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor.In urma analizei, Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a confirmat existenta conditiilor de declarare a situatiei de urgenta si a dispus ca, incepând cu data de 25 ianuarie 2010, ora 14:15, Dispeceratul National de Gaze Naturale sa ia masurile operative necesare, in conformitate cu prevederile Planului de masuri pentru situatii de urgenta in anul gazier 2009-2010, aprobat prin HG 1523/2009.

Acest lucru inseamna, pe de o parte, oprirea furnizarii gazelor naturale pentru consumatorii intreruptibili si, pe de alta parte, trecerea CET-urilor, acolo unde este posibil, pe utilizarea combustibililor alternativi, ceea ce va permite S.N.T.G.N. TRANSGAZ sa gestioneze operativ sistemul, astfel incât populatiei sa i se asigure cu prioritate furnizarea gazelor naturale, caldurii si apei calde in conditii de siguranta.

0 comentariu

gigel cu apele 02-07-2010 - 16:07

stimati tovarasi, sa invatam cu toti inotul pe spate, ca-n caz de calamitate naturala sa putem saluta impreuna elicopterul prezidential. Crin stii sa pe spate?

un oarecare 02-07-2010 - 18:26

Ma baiatule, daca O TII ASA, nu scapi de pedeapsa lui Dumnezeu, colaborationistule!

Tzepesh 03-07-2010 - 06:45

Crin stie sa inoate pe spate, da are o problema: nu-i blonda!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult