Acasa Actualitate-InternaSocial Ministerul Educaţiei îl ia la puricat pe Funeriu, consilier prezidenţial

Ministerul Educaţiei îl ia la puricat pe Funeriu, consilier prezidenţial

scris de D.S.S.
7 afisari

Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, a declarat luni într-o conferinţă de presă că a solicitat Inspecţiei Muncii să verifice cum a fost încadrat Daniel Funeriu la Administraţia Prezidenţială în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de educaţie.

funeriu_bac

Danile Funeriu (foto:Agerpres)

Am solicitat Inspecţiei Muncii să verifice la Administraţia Prezidenţială cum a fost încadrat consilierul prezidenţial pe probleme de educaţie, având în vedere faptul că din punct de vedere al studiilor medii nu are examenul de bacalaureat iar din punct de vedere al studiilor superioare nu s-a descoperit în arhiva MECTS că şi-ar fi echivalat studiile„, a susţinut Pop.

Ministrul a spus că doreşte să vadă în ce calitate s-a făcut angajarea consilierului prezidenţial şi care sunt documentele care au stat la baza acestei angajări. Potrivit acestuia, „din păcate sau din fericire”,  s-a descoperit o problemă la echivalarea unui titlu de doctor, fapt pentru care a delegat o comisie de anchetă în această situaţie. „Dacă lucrurile sunt aşa cum sunt sesizate, vom depune o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei din 2010. Nu pot spune numele persoanei, verificăm ordinul de ministru nr. 5.505 din 2010, care nu există în arhiva MECTS şi în baza căruia s-a făcut echivalarea titlului de doctor”, a precizat Pop.

Reprezentantul MECTS a spus că sesizarea privind echivalarea titlului de doctor a fost primită la finalul săptămânii trecute şi a afirmat că dacă lucrurile sunt adevărate „cineva va avea de dat cu subsemnatul”. Totodată, Pop a arătat că la momentul schimbării portofoliului de ministru s-au constatat în acel proces verbal câteva ordine de ministru care nu se regăsesc în arhivă.  Demnitarul a afirmat că pentru a fi lămurite toate chestiunile va reveni cu un comunicat de presă şi cu o conferinţă care se va desfăşura marţi.
În altă ordine de idei, Liviu Pop a declarat că speră ca mâine să facă publice rezultatele anchetei cu privire la bacalaureatul special. Contactat de AGERPRES, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a declarat că nu comentează afirmaţiile cu privire la acest subiect.

1 comentariu

Romeo2110 25-06-2012 - 11:46

>>“Am solicitat Inspecţiei Muncii să verifice la Administraţia Prezidenţială cum
>>a fost încadrat consilierul prezidenţial pe probleme de educaţie, având în
>>vedere faptul că din punct de vedere al studiilor medii nu are examenul de
>>bacalaureat iar din punct de vedere al studiilor superioare nu s-a descoperit
>>în arhiva MECTS că şi-ar fi echivalat studiile“, a susţinut Pop.

Chiar asa ?
Si asa tarziu se descopera ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult