Acasa Actualitate-InternaSocial Ministerul Educației va ȋnființa trei centre județene de excelențǎ

Ministerul Educației va ȋnființa trei centre județene de excelențǎ

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ministerul Educației a anunțat cǎ judeţele Prahova, Timiş şi Vâlcea vor avea câte un centru de excelenţă în care vor fi selectaţi copii şi tineri capabili de performanţă.

Ministerul Educației va ȋnființa trei centre județene de excelențǎ (foto:radiofxnet.ro)

Ministerul Educației va ȋnființa trei centre județene de excelențǎ (foto:radiofxnet.ro)

Remus Pricopie a aprobat înfiinţarea celor trei centre judeţene de excelenţă din judeţele Prahova, Timiş şi Vâlcea, care au ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Centrele vor selecta copii şi tineri pentru constituirea grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice. În ordinul de ministru privind înfiinţarea acestor centre se precizează că pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor şcolare.

Centrul de Excelenţă din judeţul Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara. În judeţul Prahova, sediul CJE va fi la Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” din municipiul Ploieşti, iar în judeţul Vâlcea, la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Organigramele centrelor urmează să fie aprobate de inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Potrivit mediafax, centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult