Acasa Actualitate-InternaSocial Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor de borrelioză, în scădere

Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor de borrelioză, în scădere

scris de M.A.
6 afisari

Numărul cazurilor de borrelioză confirmate, în acest an, până pe 13 mai, în ţara noastră, este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

capuse borrelioza

Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor de borrelioză, în scădere (foto:alba24.ro)

Au fost înregistrate 34 de cazuri din 208 suspecte, faţă de 62 anul trecut din 130 suspiciuni, a anunţat printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii. Aceste date sunt cuprinse într-un raport al Ministerului Sănătăţii privind afecţiunile provocate de muşcătura de căpuşe, prezentat premierului Victor Ponta.

Conform raportului, începând din anul 2010, atât borrelioza Lyme, cât şi encefalita de căpuşe sunt afecţiuni monitorizate, aflate în supraveghere epidemiologică. În prezent, infecţia cu borrelioză este diagnosticată şi tratată în toate judeţele ţării printr-o arondare teritorială organizată în cadrul acestei supravegheri, transmite Agerpres.

Ministerul Sănătăţii informează că bolile infecţioase transmise prin vector activ (căpuşe, ţânţari) înregistrează o anumită creştere în întreaga Europă, înmulţirea căpuşelor fiind favorizată de schimbările climatice (fluctuaţii de temperaturi, precipitaţii abundente). Potrivit sursei citate, sezonul de activitate intensă a căpuşelor, în condiţiile climatice din România, este în lunile mai-iunie.

Borrelioza are tratament care duce la vindecare aproape întotdeauna dacă este corect recomandat şi aplicat de către medic şi poate fi diagnosticată prin probe de laborator, dar nu mai repede de două săptămâni de la muşcătura căpuşelor, precizează Ministerul Sănătăţii. Nu toate căpuşele şi nu în toate teritoriile, acestea sunt purtătoare ale microorganismelor borrelia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult