Acasa Actualitate-InternaSocial Ministerul Sanatatii scoate la concurs 4.000 de locuri si posturi pentru rezidentiat

Ministerul Sanatatii scoate la concurs 4.000 de locuri si posturi pentru rezidentiat

scris de Ziua Veche
11 afisari

Ministerul Sanatatii (MS) va scoate la concursul national de intrare in rezidentiat pe care il va organiza pe 21 noiembrie 4.000 de locuri si posturi, mai multe pentru specialitatile medicale decat pentru medicina de familie, informeaza Agerpres, citand un comunicat de presa de vineri al MS.


In toamna lui 2010, absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe 3.527 locuri si 473 posturi.

„Anul acesta vom pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Avem nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza am luat doua masuri importante: am redus cu un an durata de rezidentiat pentru 36 de specialitati si am eliminat rezidentiatul cu durata de 7 ani, pe de alta parte am dublat numarul locurilor si posturilor scoase la concurs pentru specialitatile medicale, altele decat cele de medicina de familie”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Din cele 4.000 de locuri si posturi scoase la concurs, 3.263 de locuri si posturi sunt destinate viitorilor specialisti, fara specialitatea medicina de familie, fata de numai 1.767 de locuri si posturi scoase la concursul organizat anul trecut.

Metodologia de desfasurare a concursului va fi publicata saptamana viitoare. Date suplimentare pot fi gasite pe site-ul Ministerului Sanatatii, pe adresa www.ms.ro.

0 comentariu

urbos 07-09-2010 - 14:21

Si pe animalul asta vreti sa-l scoateti nevinovat? Nu va ajunge dosul lu Base? Va infigeti si-n rahatii pocitaniei asteia? Aaaa, am inteles, gata, am inteles…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult