Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Andronescu a început lupta cu trişorii de la BAC

Ministrul Andronescu a început lupta cu trişorii de la BAC

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Noul şef al MECTS, Ecaterina Andronescu, a anunţat că absolvenţii de liecu care vor încerca să copieze la probele din acest an, nu vor avea câştig de cauză.

Ecaterina Andronescu a inceput batalia cu "trisorii" de la BAC 2012

Afirmaţia făcută de noul ministru al Educaţiei imediat după învestitură pare să fie susţinută şi cu argumente, după ce în ziua de luni, 2 iulie, la proba scrisă de limba şi literatura română nu mai puţin de 120 de candidaţi au fost eliminaţi luni din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs, fie că a fost vorba de utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise. Conform Agerpres, după prima şediţă de guvern în Cabinetul Ponta, Ecaterina Andronescu i-a avertizat pe elevi că „nu ne jucăm cu evaluarea sfârşitului de liceu” şi că „nu vor reuşi” să ia examenul de bacalaureat „pe căi lăturalnice”.

Potrivit unui comunicat de presă MECTS, cele mai multe cazuri de elevi eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (18) şi în judeţele Dolj (13) şi Caraş-Severin (9). În acelaşi comunicat se precizează că la proba scrisă la limba şi literatura română s-au prezentat doar 158.155 de candidaţi din cei 172.124 înscrişi, numărul absenţilor fiind unul alarmant.

Proba de bacalaureat continuă marţi, 3 iulie cu proba scrisă la limba maternă, urmând ca miercuri 4 iulie să fie programată proba obligatorie a profilului, iar ultima probă a bacului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie. Primele rezultate vor fi prezentate candidaţilor pe 8 iulie, urmând ca cei nemulţumiţi să poată depună contestaţii pe 9 iulie, după care rezultatele finale la Bac 2012 vor fi afişate pe 13 iulie.

2 comentarii

Liviu 03-07-2012 - 11:26

O sa „lupte” pana cand o sa constate ca nu o sa aibe musterii la universitate … Atunci o sa gaseasca o „solutie”, asa cum a mai gasit de altfel, numai ca acum ii va incadra fara Bacalaureat si pe copiangii, ca pana la urma nu este nicio diferenta si doar stim ca si prim-ministrul a copiat ! Mesajele dansei si a tuturor „profesorilor” din tagma ei, transmise mai mult subliminal si neoficial pe la radio-sant, au adus invatamantul romanesc in situatia in care se afla …

Practic este o inapoiere de cel putin 4 ani, dupa zecile de ani in care s-a opus o rezistenta teribila la o reformare reala, dupa ce s-a imbacsit sistemul cu tot felul de aiureli care au bulversat pe toata lumea, aiureli concepute de mediocrii notorii, aiureli in care se balacesc si in care stau mai mult ingropati precum crocodilii in mocirla ! Mare minune sa nu schimbe din nou legea educatiei sau oricum sa o „impotenteze” prin tot felul de ordine si hotarari care mai de care mai abramburizante !!!

beatrix kiddo 06-07-2012 - 18:06

Au luptat cu trisorii de numa’-numa’! S-a copiat ca-n codru! Le-au dictat supraveghetorii, au copiat cu telefoanele, si-au pasat fituici unii altora…Camerele de luat „filmari” au fost doar sa se vada cat de elegant au venit imbracati….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult