Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Educației: Salariile vor fi plătite în câteva zile

Ministrul Educației: Salariile vor fi plătite în câteva zile

scris de C.S.
7 afisari

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, respinge informațiile potrivit cărora angajații din învățământ nu își vor primi banii la timp, salariile urmând să fie plătite în câteva zile.

Ministrul Educației dă asigurări că salariile profesorilor vor fi plătite la timp. (foto: mediafax)

„Nu sunt probleme legate de lipsa banilor, ci despre un nou sistem de prezentare a datelor în trezorerie, nu numai în sectorul de învăţământ. Este vorba despre o nouă formulă de raportare, mult mai analitică, pentru a face distincţia între diferitele tipuri de categorii de capitole bugetare, corelate cu activităţile. De exemplu, la noi în educaţie, va fi făcută corelaţia cu ciclurile de învăţământ”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, citat de Mediafax.

„Acum, nu putem spune cât am cheltuit cu grădiniţele sau cu învăţământul primar. Cu excepţia universităţilor, în toate celelalte zone sunt cifre aproximative”, a mai spus ministrul.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

3 comentarii

BULA 10-01-2014 - 09:13

Asa se da destept, dar are fata de „prost cu diploma de berbec”. E marioneta Androneascai. Nu le are cu invatamantul, e ciumete.

UnUL 10-01-2014 - 09:20

L-am auzit la o videoconferință în vară, când am fost președinte la bac: e absolut agramat și adeseori incoerent.

BULA 10-01-2014 - 09:16

Ne aburesc cu gradinitele si clasa zero, cand de fapt atentia trebuie sa fie pusa pe liceu si facultate. Acolo nu trebuie sa se faca rabat la calitate. Tocmai acolo e dezastrul mai mare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult