Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Educației: Vor fi înființate 1.200 de noi posturi de consilieri școlari

Ministrul Educației: Vor fi înființate 1.200 de noi posturi de consilieri școlari

scris de Misu Andrei
88 Afisari

Ministerul Educației, Ligia Deca, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o hotărâre prin care numărul de posturi de consilieri școlari va crește cu 50%, urmând să revină un consilier școlar la 800 de elevi.

 

Această creștere este una ”istorică”, a apreciat ministrul Educației.

“La inițiativa Ministerul Educației, a fost adoptată în ședința de astăzi hotărârea de guvern pentru aprobarea metodologiei de organizare și funcționare a servicilor de educație timpurie complementare și modificarea anexei numărul patru la hotărârea Guvernului numărul 369 / 2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației. Mai concret hotărârea de Guvern prevede cea mai mare creștere a numărului de consilierii școlari și introducerea serviciului de educație timpurie complementare. Mai precis se alocă 1.200 de noi consilieri școlari, reprezentând o creștere cu aproximativ 50 la sută față de numărul actual”, a spus Ligia Deca.

Măsura va duce la un acces mai mare al elevilor la servicii de consiliere și orientare școlară, la extinderea rețelei de cabinete școlare și la o mai bună activitate de prevenire a violenței școlare.

În acest moment, în sistemul de învățământ sunt angajați 2.288 de profesori psihopedagogi pentru circa 3 milioane de elevi și preșcolari.

Potrivit lui Deca, actul normativ aprobat azi de Guvern apropie România de ținta stabilită pentru 2030 de a avea un consilier la circa 500 de elevi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult