Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Eugen Nicolăescu: Spitalele private, fără bani de la stat

Ministrul Eugen Nicolăescu: Spitalele private, fără bani de la stat

scris de M.A.
258 Afisari

Spitalele private, fără bani de la stat. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în contractul-cadru pe 2013, care va intra în vigoare cel mai probabil la data de 1 martie, va fi sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate pentru unităţile spitaliceşti private, pentru ca fondurile publice să ajungă la spitalele publice.

Ministrul Nicolăescu: Spitalele private, fără bani de la stat

Ministrul Nicolăescu: Spitalele private, fără bani de la stat (foto: clfrates.com)

‘În contractul-cadru 2013 care va intra, sper, în vigoare la 1 martie, vom sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private. Astfel încât toţi banii publici – vorbim de fondul unic naţional de asigurări sociale de sănătate – să meargă către spitalele publice. Circa 10 la sută, cât exista finanţare pentru sectorul privat, în felul acesta, cu 10 la sută va creşte fondul alocat spitalelor pentru perioada următoare. Ceea ce, împreună cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie şi terapie intensivă, sper că va asigura o finanţare superioară a spitalelor şi va micşora din nemulţumirile cetăţenilor’, a subliniat Eugen Nicolăescu, transmite Agerpres.

Ministrul a susţinut că cineva care îşi dezvoltă o afacere privată nu trebuie să o facă pe banul public, iar ‘când îşi gândeşte business plan-ul respectiv, ca să-şi facă investiţia, se gândeşte ce venituri are din ceea ce poate el, nu din ceea ce fură de la stat sau din ceea ce încearcă să obţină prin trafic de influenţă – sau poate printr-o competiţie foarte serioasă şi foarte deschisă’.

Eugen Nicolăescu a mai spus că, deocamdată, nu ştie dacă va permite în continuare ca medicii să lucreze simultan şi în sistem public şi în sistem privat.

Ministrul Sănătăţii a arătat că, pe baza noului program de finanţare, nicio secţie de anestezie şi terapie intensivă nu va mai avea dreptul să ceară pacienţilor să îşi cumpere medicamentele sau materialele sanitare, iar medicii care vor recurge totuşi la această metodă vor fi eliminaţi din sistem.

6 comentarii

BULA 13-01-2013 - 06:47

„Ministrul a susţinut că cineva care îşi dezvoltă o afacere privată nu trebuie să o facă pe banul public, iar ‘când îşi gândeşte business plan-ul respectiv…”

Sa se aplice regula asta peste tot, inclusiv firmelor care capuseaza universitatile, primariile, etc, care nu fac altceva decat sa cumpere (cosumabile, aparatura, etc) la un pret si sa revanda la stat la pret dublu. Pot spune ca asta nu e capitalism, ci furt de la stat organizat de gasile de securisti. Daca firmele private ar face productie, cu consecinte pozitive asupra societatii (locuri de munca, invatamant mai de calitate, export), atunci lumea n-ar mai duce dorul regimului comunist.

BULA 13-01-2013 - 06:55

Capusarea CNAS se face si prin policlinicile laboratoarele de analize medicale private. CNAS sa doteze laboratoarele din reteaua proprie si sa le verifice riguros, pentru la noi nu poti sa pui baza pe analizele mai de finete si din cauza asta se intarzie punerea diagnosticului corect si cresc costurile.
Aproape toata lumea s-a prins de smecheriile practicate de laboratoarele private. Daca de duci o data sa-ti faci un set de analize, te prind in baza de date si cand faci alte analize de acelasi tip, ulterior, iti dau rezultatele puse din burta, la valori apropiate de cele din baza de date. Regula e sa nu faci analize de doua ori la acelasi laborator, ca iei teapa.

Pkly 13-01-2013 - 14:34

,,Bey BULA”,aista metoda se aplica si in,,ceausism”,doar ca atunci–de ex la analiza urinei–se aranjau sticlutele dupa culoare si se treceau rezultatele,,din burta”…Acu’,daca te gaseste in baza de date cum spui,doar te,,click-uieste” !
Ce tzara…

jan dinu 13-01-2013 - 18:51

– Domnilor – lasati certurile shi neintelegerile duse
la infinit. Iubiti tzara asha cum este dar mai ales
pe – mafiotzii – care va conduc ,ei in majoritate sunt
membrii ai –- cultului oRtodoX–- unde dreapta credintza este
interpretata pe doS ! Daca NU exista alta solutiee – pocaiti-va !
– Penticostalii va primesc cu bratele deschise –
spre nefericirea prea fericitului care BORboroseste mereu – DANIEL –
intii statorul credintei neaoshe shi nealterate !!!
JD-LORD- SIR – USA

Romeo2110 14-01-2013 - 12:02

„— Domnilor — lasati certurile shi neintelegerile duse
la infinit. Iubiti tzara asha cum este dar mai ales
pe – mafiotzii – care va conduc ,ei in majoritate sunt
membrii ai —- cultului oRtodoX—- unde dreapta credintza este
interpretata pe doS ! ”

Intreaga lume ‘democrata’ e subjugata de lojele masonice.
Conform lui Antonie Iorgovan (creatorul Constitutiei de dupa 89), in Romania masoneria activeaza in afara legii. De ai a si fost iradiat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult