Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Fuia se face apicultor

Ministrul Fuia se face apicultor

scris de A.B.
7 afisari

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, crede că românii nu consumă foarte multă miere din cauza mentalităţii, iar copiii sunt mari consumatori de produse fast-food. El a dezvăluit, sâmbătă, că dorinţa lui este să devină apicultor.

apicultor

foto: dbc.ro

Astăzi copiii preferă să mănânce la fast food, sau produse care conţin mult zahăr şi cred că ar fi mult mai bine ca ei să consume în loc de zahăr produse din miere sau apicole. O să am o discuţie cu ministrul Sănătaţii pentru programul privind mierea în şcoli.

„Legea există de ceva timp, normele de aplicare nu au fost emise şi o să vedem din ce motive”, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

El a recunoscut că atunci când nu va mai fi ministru se va apuca, probabil, de apicultură.

Ministrul a adăugat că în luna mai va vizita România o delegaţie de oameni de afaceri din China şi unul dintre domeniile de interes pentru ei îl reprezintă apicultura, respectiv importul de miere din România.

„Este un domeniu de mare viitor în România. Astăzi în toate dezbaterile publice vedem că ne pleacă medicii pentru că nu au condiţii de lucru, ne pleacă IT-ştii pentru că au condiţii de lucru mai bune afară, inginerii pleacă la multinaţionale şi toţi spun că nu au opţiuni”, a declarat, pentru Mediafax, Fuia.

El este de părere că apicultorii au o opţiune în România.

„Pentru a deveni apicultor nu-ţi trebuie un centru NASA. Avem condiţii foarte bune şi de pregătire aici la Apimondia şi avem condiţii extraordinar de bune pentru a dezvolta apicultura în România. Avem câmpuri şi păduri frumoase, naturale, iar producţia de miere şi de produse apicole poate să crească exponenţial în anii următori având în vedere resursele pe care ministerul le-a pus la dispoziţia atât din bani europeni cât şi din surse guvernamentale”, a afirmat ministrul.

Târgul Naţional al Mierii este organizat în Bucureşti, în perioada 20-22 aprilie, de către Asociaţia Crescătorilor de Albine din România în colaborare cu Compartimentul de Agricultură Ecologică din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult