Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Igaş, la întâlnirea cu sindicatele din Poliţie

Ministrul Igaş, la întâlnirea cu sindicatele din Poliţie

scris de M.A.
5 afisari

Ministrul Traian Igaş s-a întâlnit, marţi, cu reprezentaţii sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Traian-Igas

Traian Igas

‘Este prima întâlnire în formulă completă, cu toţi reprezentanţii sindicatelor şi personalului contractual din MAI. Vom încerca să găsim soluţii, în măsura în care se poate, la problemele semnalate de sindicate. Este normal şi bine să existe un dialog în contextul în care cu toţii apărăm interesele MAI. Dar una e să fii în Executiv şi alta e să critici. Este nevoie şi de critică uneori şi de semnalările sindicatelor”, a subliniat ministrul Igaş, la începutul şedinţei, potrivit agenţiei Agerpres. La şedinţa de lucru participă, din partea conducerii MAI, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, secretarii de stat Ioan Dascălu şi Marian Tutilescu, adjunctul şefului DOSP, Lucian Guran, reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual din MAI. În cadrul întâlnirii vor fi abordate aspecte legate de procesul de reformă şi modernizare demarat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, măsurile de îmbunătăţire a statutului poliţistului, precum şi alte teme de interes pentru poliţişti. Ministrul Igaş a anunţat, pe 2 iunie, într-o conferinţă de presă, că disponibilizările din cadrul instituţiei vor începe în aproximativ 30 de zile şi a precizat că ministerul se află ”într-o amplă evaluare”.

Potrivit minstrului Igaş, se urmăreşte ca disponibilizările să nu afecteze personalul aflat în misiune „în stradă”, ci pe cel din structurile suport şi din Aparatul central al MAI. „Vom diminua din structurile suport şi din cea centrală. Mai sunt poziţii care nu se justifică. Sunt decis să duc acest proces de reformă până la capăt”, a spus ministrul Igaş. El a anunţat, în aceeaşi zi, că salariaţii MAI vor avea norma de hrană pe luna iunie micşorată la 130 de lei, urmând ca din luna iulie să o primească, iar din al treilea trimestru să-şi recupereze şi banii pe care nu i-au primit în iunie. „Micşorarea normei de hrană se va aplica doar pe luna iunie, urmând ca din iulie banii să se primească integral, iar diferenţa se va recupera în trimestrul trei”, a precizat demnitarul. Potrivit ministrului administraţiei şi internelor, în perioada mandatului său nu au fost acordate salarii de excelenţă şi nici salarii de merit. O altă temă care ar putea fi discutată în şedinţa de dialog social este cea privind statutul poliţistului despre care liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, într-un comunicat transmis, marţi, Agerpres, că ar fi neconstituţional. Potrivit liderului Pro Lex, după ultima modificare a statutului poliţistului, prin care politicul poate decide mutarea definitivă a poliţistului fără acordul acestuia, conducerea MAI propune noi modificări prin care anulează anumite drepturi prevăzute în alte acte normative şi în Constituţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult