Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Sǎnǎtǎții: Activitatea Institutului Cantacuzino Iași ar putea fi reluatǎ la București

Ministrul Sǎnǎtǎții: Activitatea Institutului Cantacuzino Iași ar putea fi reluatǎ la București

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat luni, 30 septembrie, la Iași, că e posibil ca din 2014 activitatea sucursalei ieșene a Institutului Cantacuzino să fie preluată de centrul de la București.

Ministrul Sǎnǎtǎții: Activitatea Institutului Cantacuzino Iași ar putea fi reluatǎ la București

Întrebat cu privire la decizia de închidere a filialei Institutului Cantacuzino de la Iași, ministrul a răspuns jurnaliștilor ieșeni că s-au luat „câteva decizii”. „În primul rând, am dat libertatea absolută de producere a vaccinului gripal, ceea ce sper să reușim să-l terminăm anul acesta, și de anul viitor, în funcție de banii pe care îi vom avea, că e nevoie de investiții foarte mari, vom încerca să facem la București ceea ce făcea sucursala de la Iași„, a afirmat Nicolăescu, care s-a aflat luni Iași pentru festivitatea de deschidere a noului an universitar de la UMF „Grigore T. Popa”. Institutul Cantacuzino Iași a fost închis încă din anul 2010, din cauza tehnologiilor de fabricație învechite, a precizat Ministerul Sănătății, într-un comunicat remis vineri de Agerpres.

„Secția de la Institutul Cantacuzino Iași a fost închisă încă din anul 2010 din cauza tehnologiilor de fabricație care nu mai sunt acceptate de către Agenția Națională a Medicamentului, drept pentru care licențele de fabricație au fost anulate”, se arată în comunicatul ministerului, care face referire la informații din mass-media despre închiderea, în prezent, a respectivei secții. O parte din producția de la Iași ar putea fi transferată anul viitor la București, se arăta în comunicat. „Ministerul Sănătății va încerca din anul 2014, în limita fondurilor bugetare, să transfere o parte din producția de la Iași la Institutul Cantacuzino București, în acest sens fiind necesare o serie de investiții”, informează instituția. Potrivit sursei citate, în momentul în care calendarul investițiilor va fi gata, acesta va fi făcut cunoscut opiniei publice.

Directorul interimar al Institutului Cantacuzino de la Iași, Ovidiu Antal, a declarat vineri, că filiala se va închide definitiv, după ce producția a încetat demult. El a precizat că centrul de la Iași își oprise producția de mai mult. „Nu producea de mult timp. Toate ariile erau necorespunzătoare și nu mai îndeplineau condițiile. Or, pentru a obține din nou autorizațiile, sunt necesare investiții de milioane de euro”, a afirmat Ovidiu Antal.

4 comentarii

IngerAlbastru 01-10-2013 - 09:27

Da, e un incapabil de altceva acel ministru ca si moderatorii de aici care-mi inchid imediat postarea ca nu le convine continutul. Pe mine nu ma prostesc cu ideile lor ca era invechita firma, voiau locurile de munca la Bucuresti sa slabeasca provincia si sa mentina postul ala ca altceva nu face nimic decat distruge tara!!!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 09:30

Si in viata reala se intimpla ca si aici pe forum, sa nu se puna accentul pe problema doar pe minciuna si o sa mai treaca timp … si se mai distrug oameni si firme cu traditie si sa mearga lumea la cersit si cules de fructe sa mai intretina si neamurile ramase acasa. Iar ministri si ceilalti aduna spagile din toate partile sa se bucura de viata pariziana in toata mizeria in care se afla.

Marius 01-10-2013 - 09:36

Alta vrajeala, ca sa mai atenueze efectul…

Iordachel 01-10-2013 - 21:53

Iar gogosile binecunoscute. Intr-un an domnul Nico a „rezolvat ” toate problemele de sănătate ale romanilor: pachetul de servicii, lista de compensate, oncologia, salariile personalului medical. Încă puțin si cred ca americanii încep sa ne invidieze si sa copieze modelul reformei fără fond!!! Atenție, datorită intervenției sale, Înțeleptul va transforma Cantacuzino in cea mai performanta fabrica de vaccinuri din lume!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult