Acasa Actualitate-InternaSocial Ministrul Transporturilor: Nu se va plăti taxă de autostradă

Ministrul Transporturilor: Nu se va plăti taxă de autostradă

scris de A.B.
3 afisari

Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, anunţă  că nu există motive pentru a fi introdusă taxa de autostradă.

trafic

foto: bucurestifm.ro

Ovidiu Silaghi consideră că nu sunt motive pentru a  pune o taxă pe nişte autostrăzi care se fac din bani europeni, cu o contribuţie mică de la bugetul de stat. “Chiar nu avem motive. Motive am putea avea eventual la autostrada Bechthel, dar nici acolo nu o să aplicăm, pentru că ar fi o discriminare ca pe porţiunea de autostradă făcută pe bani europeni să nu punem taxă, iar pe această porţiune să punem taxă”, a explicat ministrul. Cât despre lucrările de construcţie aflate în desfăşurare, Silaghi a subliniat că nu există niciun interes pentru a fi oprită vreo activitate. “Nu intenţionăm să oprim nicio lucrare. Vrem să ne ţinem de contracte, vrem să fim parteneri loiali cu companiile care lucrează în toată ţara, dar avem pretenţia să-şi respecte şi ele termenii de execuţie şi termenii de dare în folosinţă. (…) Dorim să continuăm ce este început pentru că vine vara şi este front de lucru asigurat pentru toate lucrările”, a spus ministrul Transporturilor.

Culoarul paneuropean nici nu ne gândim să-l întrerupem în vreun fel, pentru că şi asemenea zvonuri am auzit, că vom întrerupe sau vom modifica. Tot ce a fost negociat cu Comisia este extrem de greu de modificat sau aproape imposibil. Ar însemna să ne oprim, să mai avem încă vreo şase luni de negocieri cu Comisia Europeană. Nu avem acest interes, avem interesul să mărim gradul de absorbţie, prin urmare să continuăm lucrările, a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi. El a subliniat că autostrada Bucureşti-Ploieşti are termen de finalizare data de 30 iunie. În ceea ce priveşte autostrada Ploieşti-Braşov, ministrul a declarat că  acolo e o poveste mai lungă. “Nu avem încă finanţare, încercăm un parteneriat public-privat”, a menţionat acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult