Acasa Actualitate-InternaSocial Mioara Roman riscă să fie aruncată în stradă de RAAPPS

Mioara Roman riscă să fie aruncată în stradă de RAAPPS

scris de A.P.
9 afisari

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman riscă să fie aruncată în stradă din vila din cartierul Primăcerii în care locuieşte de peste de 20 de ani. RAAPPS a solicitat evacuarea din cauza unor datorii de 500.000 de euro.

Mioara Roman riscă să fie aruncată în stradă din vila din cartierul Primăcerii

Trec printr-o situaţie foarte grea şi am impresia că nu se a se face dreptate. Am parte numai de ghinioane şi de beţe în roate, miza fiind, de fapt, terenul pe care se află casa mea şi care valorează foarte mult. Cine ar intra în posesia lui şi ar construi aici un bloc de locuinţe, s-ar îmbogăţi. Nici nu ştiu ce voi face. Nu mai înţeleg nimic. Şi cel mai mult mă tem pentru Catinca şi Calina, fiica mea şi nepoţica, pentru că şi ele locuiesc tot aici. Fetiţa este foarte speriată, este moartă de frică de când tot citeşte prin ziare că vom ajunge în stradă”, a declarat Mioara Roman, pentru Puterea.
Fosta soție a lui Petre Roman nu a mai plătit chiria către RA-APPS din 2008. Mioara Roman a luat această decizie după ce Regia a mărit chiria de la 250 de euro la 6.000 de euro pe lună. Reprezentanţii Regiei de Administrare a Patrimoniului de Stat care deţin vila din 1996 vor recuperarea chiriilor restante şi a penalităţilor, însă Mioara Roman spune că suma este imposibil de plătit dintr-o pensie de 1.800 de lei.  

Casa a fost primită de la ICRAL de Petre Roman pe vremea când era prim ministru. Ulterior, locuinţa a fost trecută în administrarea RAAPPS. Mioara Roman a divorţat de Petre Roman în urmă cu câţiva ani, casa rămânând Mioarei Roman.

Mai mult, instanţa a decis să-i pună sechestru pe o vilă aflată la Sinaia, moştenită de doamna Roman. Însă, nici aşa statul nu ar recupera paguba, pentru că vila de la Sinaia este evaluată la circa 200.000 de euro.

Următorul termen în procesul pe care Mioara Roman îl are cu statul va fi la începutul lunii august, atunci când doamna Roman va putea ataca decizia de evacuare.

3 comentarii

pfurtz 29-07-2011 - 14:53

Cand datoriile cresc…500 000, nu stai nepasator si arunci vina pe ghinioane. La suma asta nu se mai numeste ghinion. Nepasare sau tupeu de nesimtit. Tara in criza si tie nu-ti pasa de 500 000??? Astii dorm in strada.

adrian aa 29-07-2011 - 14:58

Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem ca doamna Roman sa ne…mute in cealalta vila. Statul roman trebuia sa-i ia vila dupa divort.

ion2 30-07-2011 - 11:34

Nu inteleg de ce nu a platit aceste datorii in timpul cat a locuit acolo caci a fost PROFESOARA UNIVERSITARA platita foarte generos dupa cum stim cu totii,ori DOAMNA este obisnuita sa plateasca altii ca in timpul COMUNISMULUI cum a fost invatata?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult