Acasa Actualitate-InternaSocial Mişcările extremiste maghiare, nestingherite în România

Mişcările extremiste maghiare, nestingherite în România

scris de M.A.
26 afisari

Mişcările extremiste maghiare acţionează nestingherite în România.

Extremisti maghiari Trianon

Mişcările extremiste maghiare, nestingherite în România

În organizarea miscarii extremiste maghiareMişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate„, istoricul ungur Tompo Laszlo susţine, în această perioadă, în mai multe oraşe din Transilvania, prelegeri despre tratatul de la Trianon, conferinţele fiind programate în aceeaşi perioadă în care, în urmă cu 71 de ani, trupele horthyste au intrat în Transilvania, după semnarea Diktatului de la Viena, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” este o organizateţie extremistă, care funcţionează în Ungaria şi are filiale şi în Transilvania şi care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon şi pentru refacerea Ungariei Mari.

Potrivit site-ului organizaţiei, tema conferinţelor este „Ceea ce toată lumea ar trebui să ştie despre Trianon” , iar toţi cei interesaţi sunt invitaţi să asculte aceste prelegeri „dacă s-au săturat de minciuni, de falsificarea istoriei, dacă vor să ştie adevărul, dacă nu uită şi dacă vor să schimbe ceva”.

O astfel de conferinţă a avut loc duminică seara la Odorheiu Secuiesc, urmând ca luni să fie susţinută la Miercurea Ciuc si Târgu Secuiesc, iar pe 14 septembrie la Sfântu Gheorghe. Prelegeri similare au mai fost prezentate, zilele trecute, la Oradea şi Cluj Napoca. Pe afişul evenimentului apare harta Ungariei Mari prinsă pe o cruce, pe care se mai află o coroană de spini.

Organizaţie extremistă „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate„ (numele face referire la modul de organizare a Ungariei Mari),este aceeaşi care anul trecut, pe 11 septembrie, a pus la cale o manifestare prin care s-a marcat împlinirea a 70 de ani de la intrarea în Miercurea Ciuc a trupelor conduse de Horthy Miklos, după semnarea Diktatului de la Viena, în anul 1940.

4 comentarii

Ciu Huhu 12-09-2011 - 16:09

Daca Basescu pune Procuratura pe ele, pe miscarile extremiste maghiare, UDMR iese de la guvernare si Basescu va fi suspendat si demis, de aceea Basescu-si vinde tara ungurilor!

Pribeagul 12-09-2011 - 19:39

Conducerea Romaniei, corupta, iresponsabila si lipsita de orice profesinalism face posibil acest lucru. Datorita aceste conduceri nemernice romanii pleca unde vad cu ochii, si nu-s de condamnat; ungurii fac ce vor, si n-ai ce sa le spui; de ce sa stea ei intr-o tara cu o conducere corupta si iresponsabila?; cu indreptatire isi spun: ia sa ne vedem noi de ale noastre!

Norocul nostru este ca in aceasta brambureala a globalizarii actiunile extremistrilor nu conteaza. Este recunoscut ca am asigurat toate conditiile de dezvoltate a minoritatilor. In plus, ungurii din Romania sunt putini.

Dar o conducere neghioaba, lipsita de orice deminitate, la un momernt dat ar putea atirna greu in in balanta.

Persoanele ajunse in sistemul nostru de conducere si administrare, prin comportamentul lor, este o alta realizare rusinoasa a poporului roman.

Ghita Bizonu' 13-09-2011 - 17:01

IAr propun sa le explicam ungurilor ca :
1)Romaniei i s epromisese ptr intrarea in razboi (1916) granita pe Tisa (minus orasele Debretin si Seghedin)
2)la 1919 Ungaria era ocuapat militar de Romania
3)romanii aveau drept model european pacea de la Buftea
Deci la Trianon nu Ungaria a fost ndereptatita! la Trianon Ungaria a fost miluita din belsug ….. ca lasata pe mana Bratianului ….. poa se oprea la Tisa da nu7 mai ocolea Segehdinul si Debretinul … plus ca ii storcea dupa modelu Buftea …
Sa le iecsplicam asta pna acand o sa multumeasca cu lacrimi in ochi ptr Trianon!

capra 14-09-2011 - 18:19

Blestemul neamului nostru.
Conducatori”mici” la minte si suflet

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult