Acasa Actualitate-InternaSocial Miting de amploare organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia

Miting de amploare organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia

scris de C.S.
3 afisari

Aproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar şi familiile ale acestora, precum şi sindicalişti veniţi de la Craiova, Constanţa şi Bucureşti, s-au adunat, miercuri, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, pentru a participa la un protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

Miting de amploare organizat de Sindicatele Automobile Dacia.

Mitingul a început în jurul orei 13.00 cu intonarea imnului României. Protestatarii au avut pancarte pe care scria: „Clasa politică iresponsabilă”, „Jos Guvernul”, „Jos Băsescu” şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit liderului Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, principalele cereri ale protestatarilor sunt legate de construirea autostrăzii Piteşti – Sibiu şi de sprijinirea învăţământului profesional.

„Dacă ar fi avut un gram de patriotism cei din Guvern, nu am fi fost aici să spunem „Jos Guvernul!”. Unde este patriotismul celor care ne conduc? Dacă astăzi eram auziţi, nu eram în această piaţă să spunem „Jos Băsescu!”. De ce jos Băsescu?  Pentru că pe vremea lui a fost modificat Codul Muncii în interesul altora, nu al cetăţenilor României”, a spus liderul sindicatului de la Dacia, Nicolae Pavelescu.

Viceliderul acestui sindicat, Ion Iordache, a menţionat că participanţii la miting nu au nicio legătură cu politica.
„Ne aflăm azi într-un moment în care investitorii au început să-şi piardă interesul. Dorim să fim ascultaţi, dorim un program naţional pentru învăţământul profesional, dorim infrastructură, sprijin financiar pentru întreprinderile care se dezvoltă, guvernanţii să vină printre noi să ne afle păsurile”, a spus Ion Iordache.

Acesta, dar şi alţi lideri de sindicat care s-au adresat manifestanţilor au acuzat faptul că, în baza Codului Muncii, angajatorii le fac muncitorilor contracte pe durată determinată, aceasta fiind una dintre marile nemulţumiri ale angajaţilor.

Aproximativ 200 de jandarmi au asigurat măsurile de ordine la acest miting, potrivit unei informări a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş.

1 comentariu

UnUL 05-03-2014 - 22:44

Desteaptă-te, române!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult