Acasa Actualitate-InternaSocial Mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora la Bucureşti, Cluj şi Timişoara

Mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora la Bucureşti, Cluj şi Timişoara

scris de D.P.
13 afisari

Peste 5.000 de persoane participă, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, oamenii scandând şi lozinci împotriva lui Victor protestePonta şi cerând demisia acestuia. Mitinguri de solidaritate se desfăşoară şi la Bucureşti şi Timişoara.
Peste 1000 de manifestanţi la Universitate, solidari cu românii din diaspora care nu au putut vota

Peste 400 de manifestaţi s-au strâns, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, aceştia scandând „Libertate”, „Ieşiţi la vot” şi mesaje contra lui Victor Ponta.

Manifestanţii sunt pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, aceştia fiind supravegheaţi de un cordon de jandarmi format la marginea drumului.
Oamenii care au venit în Piaţa Unviersităţii au bannere pe care scrie „2012: USL versus Băsescu. 2014: ACL versul Ponta. Nu am învăţat nimic. Toate partidele aceeaşi mizerie. Schimbaţi legile electorale. Vrem altă politică„, „Vrem o ţară ca afară„, „Ieşiţi la vot”, Taxe şi accize fără număr”, „Ponta, te aşteaptă DNA”.

Protestatarii scandează mesaje contra lui Victor Ponta şi „Libertate” şi au cântat „Deşteaptă-te, române”.

Oamenii spun că au ieşit în stradă pentru a atrage atenţia că în turul al doilea trebuie să meargă mai multă lume la vot, dar şi pentru a-şi exprima nemulţimirea pentru că la votul din 2 noiembrie au fost mulţi români din diaspora care nu putut vota.

În pauzele dintre scandări, unii dintre protestatari ţin discursuri în care spun de ce este important ca românii să voteze în al doilea tur de scrutin, din 16 noiembrie.

Protestul de la Piaţa Unviersităţii nu este autorizat, oamenii venind la manifestaţie în urma unor mesaje de mobilizare transmise pe reţelele de socializare.

„Ieşi în stradă să îţi exprimi părerea. Vrei un preşedinte care nu îţi apără nici măcar dreptul la vot?”, este mesajul transmis pe reţelele de socializare.

Miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota şi la Timişoara

Peste o mie de persoane participă, sâmbătă seară, şi la Timişoara, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, printre manifestanţi aflându-se şi un bătrân de 93 de ani care a spus că a venit să manifesteze alături de tineri întrucât e împotriva comuniştilor care l-au bătut în 1958.

miting-timisoara-1Oamenii s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pe platoul din faţa Operei, iar unii dintre ei au steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Revoluţia continuă”, ”Solidaritate cu diaspora”, ”Mai multe cabine de vot pentru românii din diaspora”, ”Adevărul stă în picioare, minciuna la popcorn”, ”Ponta nu fura, România nu te vrea”.

De asemenea, ei scandează ”Jos comuniştii”, ”Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”, iar în Piaţa Victoriei a fost adusă şi o cabină de vot.

Printre manifestanţi se află şi un bărbat în vârstă de 93 de ani, Păcuş Dumitru, care a spus că a venit să manifesteze alături de tineri pentru că e împotriva comuniştilor care l-au bătut în 1958.

În timpul protestului, oamenii au cântat ”Deşteaptă-te române”.

Mai multe echipaje ale jandarmilor se află în zonă.

Acţiuni similare au loc şi la Bucureşti.

Peste 5.000 de clujeni, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora

Numărul persoanelor care participă, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la o acţiune împotriva lui Victor Ponta, dar şi în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a depăşit 5.000.

Iniţial, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, înceoând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Ponta nu uita, tineretul nu te vrea”, „Ponta, nu te vrem” şi „Jos Ponta„. Ulterior, oamenii au plecat în marş spre Bulevardul Eroilor, pe traseu alăturându-li-se alte 3.000 de persoane.

Pe traseu, manifestanţii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Cluj, după care au pornit înapoi spre Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Oamenii scandează lozinci împotriva lui Victor Ponta, precum: „Securişti vechi şi noi, s-a sfârşit cu voi”, „Jos Ponta”, „Jos comuniştii”, „Ponta, demisia”.

Protestarii sunt însoţiţi pe traseu de echipaje de Poliţie şi Jandarmerie. Poliţiştii au decis, pentru a putea facilita revenirea protestatarilor în Piaţa Unirii, să închidă traficul rutier pe latura estică a acesteia. Mitingul este autorizat să se desfăşoare până la ora 20.00.

La acţiune au venit şi părinţi cu copii mici, spunând că au ieşit în stradă pentru un viitor mai bun pentru copiii lor.

Şi la Oradea, aproximativ 300 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul oraşului, pe ploaie, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Oamenii s-au adunat, începând cu ora 16.00, în Piaţa Unirii din Oradea, în jurul statuii lui Mihai Viteazu, având steaguri tricolore, trompete şi bannere cu mesaje precum: ”Ponta ne minte!/Nu-l vrem preşedinte!”, “Lăsaţi diaspora să voteze!”, “O dorinţă sinceră/România liberă”. De asemenea, ei au scandat lozinci împotriva PSD şi a lui Victor Ponta: “PSD e PCR”, “Jos Ponta!”, “Ponta, leafa mea/N-ajunge de taxa ta!”, precum şi ”Lăsaţi-i să voteze!”.

Acţiunea, care a fost autorizată de comisia de resort a municipalităţii orădene, s-a desfăşurat sub supravegherea jandarmilor, încheindu-se după aproximativ două ore fără incidente.

Vineri, la Sibiu, aproximativ o mie de persoane au participat la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi le-au cerut românilor de pretudindeni să iasă la vot şi ”să îşi aleagă viitorul”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult