Acasa Actualitate-InternaSocial Moarte misterioasa la Maternitatea Polizu

Moarte misterioasa la Maternitatea Polizu

scris de Ziua Veche
72 afisari

O tanara de 21 de ani internata la Maternitatea Polizu din Bucuresti a murit subit vineri din cauze neclare, misterul adancindu-se dupa efectuarea necropsiei in cursul zilei de luni, 3 mai. Aflata sub tratament pentru prevenirea pierderii sarcinii, care intrase in a saptea luna, Silvia Nicoleta Oprea a fost internata cu iminenta de nastere prematura, insa subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat spune ca nimic nu trada o viitoare inrautatire a situatiei femeii, iar medicii se pregateau sa o externeze.

Conform unui ordin al ministrului sanatatii, orice caz de deces suspect survenit intr-un spital trebuie anuntat Ministerului Sanatatii, astfel ca imediat a fost numita o comisie mixta de ancheta, formata din reprezentanti ai acestei institutii, ai Colegiului Medicilor Bucuresti si din specialisti in obstetrica-ginecologie. „Daca este vorba de neglijenta, Colegiul Medicilor va lua masuri”, a anuntat la momentul respectiv Raed Arafat, care a sustinut insa ca, potrivit primelor concluzii, cazul nu are legatura cu celelalte situatii medicale prezentate in mass-media in ultima perioada.

Medicii legistii nu au identificat insa cauza mortii tinerei nici la necropsie. „Examinarea nemijlocita a persoanei nu a condus la identificarea unor aspecte necroptice acute incompatibile cu viata care sa explice moartea subita a gravidei”, a precizat directorul medical al Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” (INML), Cristian George Curca, citat de agentia Mediafax.

„In perioada urmatoare vor fi efectuate analize complete de laborator, toxicologice, anatomopatologice, bacteriologice si tanato-chimice in INML, precum si in institutiile medicale cu care INML colaboreaza in scopul diagnosticului cauzei directe a decesului”, a explicat directorul medical citat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult