Acasa Actualitate-InternaSocial Moarte subită. O injecţie a ucis o tânără din Tg Jiu

Moarte subită. O injecţie a ucis o tânără din Tg Jiu

scris de D.S.S.
3 afisari

O adolescentă de 17 ani, internată în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru o intervenţie chirurgicală de scoatere a amigdalelor, a decedat subit, miercuri dimineaţă, în unitatea spitalicească, părinţii fetei reclamând că aceasta a murit după ce i-a fost făcută o injecţie.

Spitalul Tg Jiu

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Constantin Palivan, adolescenta a fost internată în 8 august şi era în investigaţii pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale de scoatere a amigdalelor, însă miercuri dimineaţă, la ora 5.45, a făcut stop cardio-respirator „foarte brusc”.

Nu ne putem antepronunţa asupra cauzei morţii pentru că este vorba despre o moarte subită. În pofida eforturilor medicilor care au încercat să o resusciteze timp de o oră şi 15 minute, fata a murit la ora 5.45„, a mai spus medicul Palivan.

Părinţii fetei susţin că aceasta a murit după ce i-a fost făcută o injecţie, dar şi pentru că în spital nu există aparate de oxigen.

Constantin Palivan a respins însă această acuzaţie, susţinând că există saloane dotate cu aparate de oxigen, iar aici sunt internaţi bolnavii care au nevoie de oxigenare.

Referitor la injecţia care i-a fost făcută fetei, Palivan a spus că i-a fost făcută o injecţie cu ampicilină şi că aceasta nu era prima, ci „a cincea sau a şasea”, fără ca anterior să fi fost semne de şoc anafilactic în cazul fetei.

El a precizat că, înainte de prima injecţie cu ampicilină, adolescentei i-au fost făcute testări pentru a vedea dacă aceasta are intoleranţă la antibioticul respectiv. Celelalte paciente din salon au văzut cum s-a produs tragedia. „I-au făcut injecţia şi i s-a făcut rău. Au venit domana asistentă şi doamna doctor. Au resuscitat-o, dar nu au avut ce să-i mai facă. Au venit imediat. Azi trebuia să fie operată. Ne trezisem toate să facem injecţia”, mărturiseşte Mariana Marcu, una dintre colegele de salon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult