Acasa Actualitate-InternaSocial Munca la negru se va pedepsi cu închisoare

Munca la negru se va pedepsi cu închisoare

scris de Z.V.
5 afisari

Prevederile Codului Muncii vor înăspri sancţiunile pentru cei care încalcă legislaţia muncii.

Sindicatele ameninta cu greva generala„Vreau să ştiţi că se înăspresc drastic sancţiunile pentru cei care utilizează munca la negru. Adică, pe de-o parte, există posibilitatea să ai un contract de muncă pe 36 de luni pe perioadă determinată, dar, atenţie, dacă şi în aceste condiţii mai utilizezi munca la negru, sancţiunea este închisoarea. Deci, o măsură extrem de dură pentru cei care vor continua să practice munca la negru ca angajator. Sancţiunea nu va mai fi doar amendă, ci va fi, repet, închisoare„, a precizat premierul la videoconferinţa cu prefecţii de duminică, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului le-a spus prefecţilor că se va flexibiliza piaţa forţei de muncă, dar în acelaşi timp vor fi şi sancţiuni dure pentru cei care încalcă legislaţia.

Codul Muncii, spune premierul, propune extinderea perioadei contractului de muncă pe perioadă determinată de la 24 la 36 de luni.

El a precizat că România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte numărul contractelor de muncă pe durată determinată.

Potrivit acestuia, noul Cod al Muncii va pune accent pe performanţă şi pe calitate, adăugând că primul criteriu după care va fi judecat un salariat nu va mai fi cel social, ci cel al performanţei.

„De luni, practic, vom discuta şi în Coaliţie, şi după aceea la nivel parlamentar, promovarea Codului Muncii„, le-a mai spus Boc prefecţilor.

Cele cinci mari Confederaţii sindicale au anunţat că nu sunt de acord cu noile prevederi ale Codului Muncii şi vor demara proteste, culminând cu o grevă generală.

2 comentarii

urbos 20-02-2011 - 20:18

La inchisoare o sa ajungi tu ma taratura pitica si limbista.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult