Acasa Actualitate-InternaSocial Năvodari: Paza de coastă intervine pentru salvarea unui bărbat aflat la bordul unui yacht eşuat

Năvodari: Paza de coastă intervine pentru salvarea unui bărbat aflat la bordul unui yacht eşuat

scris de A.B.
6 afisari

Un yacht a eşuat într-un banc de nisip, în apropiere de Năvodari, poliţiştii de frontieră constănţeni fiind solicitaţi, joi dimineaţă, să intervină pentru salvarea bărbatului aflat la bord şi repunerea ambarcaţiunii pe linia de plutire.

yaht

foto: exclusivenews.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu, joi dimineaţă, în jurul orei 08.40, a fost primit un apel de urgenţă de la proprietarul unui yacht de lux – Ajax, sub pavilion România, care a anunţat că ambarcaţiunea a rămas blocată într-un banc de nisip în zona de nord a oraşului Năvodari, între localităţile Vadu şi Chituc, la aproximativ 200 de metri de mal. „La bord se află un singur bărbat, care este şi proprietarul yachtului, un cetăţean român, care ne-a solicitat ajutorul pentru a putea repune ambarcaţiunea pe linia de plutire. În acest moment marea este agitată, gradul 4 în larg, astfel că yachtul poate fi în pericol să se scufunde”, a declarat pentru Mediafax Marius Niculescu.

El a precizat că în zona respectivă au plecat două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă, care vor interveni mai întâi pentru salvarea persoanei de la bord şi apoi se va încerca şi aducerea yachtului pe linia de plutire. „Cele două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă vor ajunge la faţa locului în jurul orei 10.00 şi se va interveni prima oară pentru salvarea vieţii celui de pe yacht. Apoi, în măsura în care se va putea, vom încerca să remorcăm ambarcaţiunea pentru a o aduce pe linia de plutire”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa. Yachtul Ajax staţionează în Portul Turistic Tomis şi face mici croaziere pe Marea Neagră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult