Acasa Actualitate-InternaSocial Nazare: Autostrada Bucureşti – Ploieşti, redeschisă în mai

Nazare: Autostrada Bucureşti – Ploieşti, redeschisă în mai

scris de A.B.
1 afisari

Executivul speră ca lucrările la tronsonul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti să fie încheiate la jumătatea lunii mai şi îi avertizează din nou pe constructori că vor fi penalizaţi dacă acest proiect, început în urmă cu şapte ani, nu va fi finalizat în următoarele săptămâni.

autostrada bucuresti-ploiestiMinistrul Transporturilor, Alexandru Nazare şi Mihai Răzvan Ungureanu, au mers, duminică, la şantierul de construcţie a tronsonului de autostradă Bucureşti-Ploieşti, pentru a verifica în ce stadiu se află lucrările.

Şeful Guvernului a amintit că proiectul, finanţat integral de la bugetul de stat, este deja în derulare de şapte ani şi a afirmat că speră ca lucrarea să poată fi încheiată la jumătatea lunii mai.

„Sper ca, la jumătatea lunii mai, autostrada să fie dată în circulaţie. Întârzierile de până acum, tehnice şi de altă natură, au fost depăşite”, a spus, pentru Mediafax, Ungureanu.

El a ţinut să menţioneze şi meritele guvernelor anterioare la acest proiect.

Ministrul Transporturilor a afirmat la rândul său că speră ca, măcar în al 12-lea ceas, lucrarea să fie finalizată.

Nazare a avertizat că dacă lucrările nu vor fi gata la timp,  va amenda firmele constructoare. El nu a putut indica însă dacă pentru întârzierile deja înregistrate au fost aplicate penalităţi, arătând că, la finalul lucrării, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va stabili cuantumul acestor penalităţi.

„Tonul a fost destul de ferm astfel încât nimeni nu gândeşte că lucrarea ar putea fi întârziată”, a intervenit premierul Ungureanu.

Ultima inspecţie oficială la şantierul tronsonului de autostradă Bucureşti-Ploieşti a fost efectuată la sfârşitul lunii ianuarie, când premierul de atunci, Emil Boc, a reclamat că există o lipsă de cooperare din partea autorităţilor şi a companiei Electrica în derularea lucrărilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult