Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE: Ne apropiem de o posibila greva la metrou

UPDATE: Ne apropiem de o posibila greva la metrou

scris de Ziua Veche
2 afisari

Curtea de Apel a declarat greva de la metrou de acum patru luni legala. Angajatii Metrorex ar putea sa intre de luni in greva fara nici un avertisment. Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul formulat de Sindicatul Metrorex si a modificat in tot sentinta pronuntata de Tribunalul Bucuresti, care a declarat greva ca fiind ilegala. Sindicalistii urmeaza acum sa stabileasca data la care va fi declansata greva care va bloca trasportul subteran.

Lucratorii de la Metrorex au declansat greva anul trecut in noiembrie cand, pentru 2 zile, intregul sistem de transport a fost blocat. Revedincarile de atunci ale sindicalistilor de la Metrorex aveau la baza o crestere salariala cu circa 20%, lucru refuzat atunci de Ministrul Trasporturilor, Radu Berceanu. Potrivit oficialilor din minister, salariul mediu net al unui angajat al Metrorex ar fi fost de circa 3.600 de lei, lucru infirmat la vremea respectiva de liderul sindical Ion Radoi care a declarat ca salariul mediu era de 1.500-1.600 de lei.

„Pana la ora actuala, dupa patru luni de zile, nu s-a semnat inca acel contract colectiv de munca pentru care am facut greva din noiembrie. Luni se va intalni comitetul care va fixa o data sigura a actiunilor pe care trebuie sa le urmam. Cresterea pe care o cerem acum nu va fi una semnificativa, mai mult ca sigur una formata procentual dintr-o singura cifra dar asta vom stabili in urma discutiilor. Nici noi nu vrem sa ajungem la greva si sa lipsim 700.000-800.000 de calatori de trasport. In cadrul Metrorex avem la ora actuala 4000 de angajati” a declarat pentru ziuaveche.ro Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou Bucuresti.

UPDATE

Politia este pregatita

 

In timpul grevei din noiembrie toata lumea a crezut ca circulatia rutiera din Capitala va deveni un calvar. Acest lucru insa nu s-a intamplat datorita actiunii in masa a politistilor Brigazii Politiei Rutiere care au actionat cu efective marite in intersectiile cu risc mare de blocare. “In aceea perioada am suplimentat numarul agentilor cu peste 100 pentru a realiza o fluenta continua in intersectii. S-a actionat in special pentru eliberarea liniilor speciale ale trasportului in comun, chiar s-au ridicat si autoturisme care blocau aceste segmente de drum”, a declarat pentru ziuaveche.ro, subcomisar Daniel Pistea, purtatorul de cuvant al Brigazii Politiei Rutiere Bucuresti.

 

Alternativa RATB

 

In zilele de greva, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si-a suplimentat numarul de 1500-1600 de masini cu un numar de 300 de vehicule. “Din respect pentru cetatenii orasului am actionat cu toate masinile din rezerva, in jur de 300, pe care le-am scos pe strada pentru a le facilita trasportul cetatenilor” ne-a spus Mihai Vladarau, purtator de cuvant al RATB. In Bucuresti RATB-ul este cel mai folosit sistem de trasport in comun, zilnic inregistrandu-se peste 2.000.000 de calatorii, unii dintre acestia folosind masinile Regiei si de cateva ori pe zi.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult