Acasa Actualitate-InternaSocial Nici un ban pentru pacientii cu afectiuni hepatice

Nici un ban pentru pacientii cu afectiuni hepatice

scris de Ziua Veche
2 afisari

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) considera ca situatia actuala din sistemul de sanatate pune viata in pericol pacientilor cu afectiuni cronice, in special a celor cu afectiuni hepatice.


„APAH-R0 , membra a Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) isi manifesta ingrijorarea fata de situatia actuala din sistemul de sanatate in general, ce pericliteaza viata pacientilor cu afectiuni cronice, iar in particular a celor cu afectiuni hepatice, categorie pe care APAH-RO o reprezinta”, a comunicat pentru ziuaveche.ro, asociatia.

Concret, spune APAH-RO, intrucat fondurile pe anul 2010 alocate de casele judetene de asigurari de sanatate au fost epuizate, o mare parte dintre farmaciile din judetele Neamt, Vaslui, Vrancea, Brasov si Cluj nu mai elibereaza retete compensate, dupa cum au semnalat asociatiei pacientii din zonele respective, „ceea ce va avea efecte dezastruoase asupra reusitei tratamentului recomandat de medici pacientilor cu hepatita cronica”.

„Atragem atentia ca intreruperea terapiei antivirale la pacientii cu afectiuni

hepatice atrage dupa sine, conform specialistilor, agravarea bolii, mai ales in cazul hepatitei de tip B, prin producerea unor mutatii ale virusului. In consecinta, tratamentul administrat pana in prezent devine ineficient. Mai mult, orice terapie ulterioara risca sa nu aiba rezultatele asteptate, scurtand astfel considerabil sansa la viata a pacientului”, se arata in comunicatul APAH-RO.

Pe de alta parte, sumele cheltuite lunar pentru terapiile antivirale sunt de ordinul miilor pentru fiecare pacient aflat in tratament, iar in cazul in care acesta este intrerupt, inseamna bani pierduti, atata timp cat pacientul nu are sansa sa se insanatoseasca, ba, mai mult, starea lui ar putea sa se agaveze, a precizat pentru ziuaveche.ro Marinela Debu, presedintele APAH-RO

0 comentariu

hatru 07-09-2010 - 22:16

Aceasta Vrancenu Firea Pandele (lista ramane deschisa) joaca la doua capete: daca trece legea lui Prigoana nu se mai marita ca nu mai are de ce.Dca nu trece il ia ea o perioada scurta pana il ridica Parchetul.Ambele lozuri sunt castigatoare pt ea.Destapta moldoveanca!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult