Acasa Actualitate-InternaSocial Nicolăescu despre pachetul de bazǎ pentru cetăţenii asiguraţi şi neasiguraţi

Nicolăescu despre pachetul de bazǎ pentru cetăţenii asiguraţi şi neasiguraţi

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că pachetul de bază va fi pus în dezbatere publică în 30 septembrie şi va fi asumat de Guvern.

eugen nicolaescu

Nicolăescu despre pachetul de bazǎ pentru cetăţenii asiguraţi şi neasiguraţi

Nicolăescu a mai precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la realizarea pachetului de bază trebuie să găsească un echilibru între nevoi, dar şi resursele pe care le are statul. „Vreau să fac precizarea că la pachetul de servicii de bază trebuie să aibă acces atât cei asiguraţi, cât şi neasiguraţi, un accent deosebit fiind pus pe prevenţie, dar şi pe relaţia cost – eficienţă”, a spus Nicolăescu, potrivit mediafax.

Ministrul Sǎnǎtǎții a menţionat componentele de bază ale pachetului: servicii de medicină preventivă, servicii de urgenţă, costurile acoperind activităţile SMURD, ambulanţă, unitate de primiri ugenţă, centru de primiri urgenţă. Totodată pacienţii vor beneficia de servicii în cadrul programului naţional de sănătate respectiv acces la programul de cancer, diabet, transplant, boli rare şi altele, a adăugat ministrul.

De asemenea, pacienţii vor avea acces la medicina de familie, ambulatoriu de specialitate, acesta din urmă urmând să preia gradual cea mai mare parte a serviciilor medicale acordate în spital.O altă componentă vizează spitalele, aici fiind vorba de o acţiune anevoioasă prin preluarea activităţii spitalelor de alte structuri, a mai spus ministrul, precizând că trebuie insistat pe reducerea perioadei de spitalizare şi a normării medicilor în conceptul reorganizării unităţilor sanitare.

1 comentariu

accipiter gentilis 31-07-2013 - 19:53

Adica ori platesti , ori nu , ai acelasi „pachet de baza” ? In cazul asta , la ce bun sa mai platim ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult