Acasa Actualitate-InternaSocial Nicolaescu ii scrie lui Boc: Coplata si noul sistem de compensare sunt un genocid

Nicolaescu ii scrie lui Boc: Coplata si noul sistem de compensare sunt un genocid

scris de Ziua Veche
3 afisari

Fostul ministru liberal al Sanatatii, deputatul PNL Eugen Nicolaescu ii solicita premierului Emil Boc, intr-o scrisoare deschisa, sa nu accepte introducerea unui nou sistem de compensare a medicamentelor si coplata consultatiilor, efectele acestora fiind, in opinia sa, dezastruoase pentru cetateni. Prezentam principalele puncte din scrisoarea lui Nicolaescu:


@ „Va informez ca prin schimbarea propusa privind sistemul de compensare va creste plata efectiva a pacientilor la retetele compensate si de peste 10 ori decat in prezent, ceea ce va insemna schimbarea tratamentelor cu medicamente mai ieftine, dar mult mai slabe ca eficienta  terapeutica”.

 

@ “Credeti ca economisirea a circa 10% din fonduri, cat se estimeaza, merita acest efort din partea medicilor si pacientilor, aceasta stare de agitatie pentru niste oameni bolnavi?”

 

@ “Credeti, lucru si mai grav, ca merita sa se strice schemele terapeutice uzitate si tratamentele verificate si care au salvat vietile a milioane de oameni si a le pune  in pericol viata acestora din cauza nesabuintei unor birocrati?”

 

@“Credeti ca economiile presupuse pe care le veti obtine nu vor fi anulate de cheltuielile suplimentare efectuate cu pacientii a caror stare s-a agravat din cauza aplicarii unui tratament mai putin eficient si cu alte efecte nedorite?”

 

@ ” Daca v-ati fi informat despre rezultatele aferente celor 11 milioane de romani care au apelat la Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei ati fi constatat ca romanii inca nu se duc la medic decat cand nu se mai pot trata acasa, singuri, ceea ce inseamna ca romanul nu merge la medic degeaba, ci numai cand are nevoie si, atunci, de ce sa i se ia bani?”

@ „Domnule prim-ministru, inteleg foamea de bani a sistemului sanitar sub guvernarea dvs., dar nu inteleg si nu pot sa accept condamnarea compatriotilor nostri la moarte sau la o viata amarata, fara posibilitatea tratarii bolilor si prevenirii atator maladii necrutatoare. Nu ascultati parerile cinicilor din Ministerul de resort si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care nu pun nici un pret pe romanii bolnavi, nemultumiti, pe buna dreptate, de peste cincizeci si cinci de ani de sistemul sanitar romanesc!”


@ “Va solicit, domnule Emil Boc, implicarea dumneavostra directa si imediata, responsabila in a respinge aceste propuneri de acte normative irationale si inumane”.

 

@ “Domnule prim-ministru dati dovada de cumpatare si nu permiteti adoptarea proiectului contractului cadru asa cum a fost prezentat cu prevederile aberante amintite si nici a altor acte normative care fac din pacienti cobaii Romaniei fara o evaluare corecta a impactului pe care-l produc asupra oamenilor! In caz contrar, domnule prim-ministru, trebuie sa va asumati genocidul impotriva poporului roman!”

0 comentariu

ioan 04-09-2010 - 13:51

Atunci statul cui foloseste? Daca statul nu mai garanteaza siguranta cetateanului, la ce ne mai trebuie stat si politicieni. „Sa avem, grija fiecare de noi” si sa nu mai alimentam un stat parazitar!

ValVerde 04-09-2010 - 14:34

Ioane, asta-i mentalitate falimentara…sa aiba statul grije de cetateni.
Nu e treaba statului sa iti dea tie de lucru, sau sa se asigure ca ai unde dormi.
Problema Romaniei e ca Statul se involucreaza in viata cetateanului prea mult, nu prea putin…

ioan 04-09-2010 - 17:02

Da, statul trebuie doar sa incaseze asigurari de sanatate dar serviciile mdicale trebuie platite de amarati.
– statul trebuie sa incaseze multi bani pentru pensii, pe timpul vietii active a unui om oreacare dar se smiorcaie ca nu mai are de unde sa platesaca, pentru niste politicieni lacomi au bagat mana „in ola cu smantana!” Desigur pentru falimentul sistemului de pensii de stat nu raspunde nimeni.
Si mai sunt multe de reprosat unui stat ineficient. In 20 de ani alte state s-au reconstruit in urma distrugerilor de razboi.
Statul nostru a inceput o reforma (hotie) infinita, care ne poarta din „luminita in luminita!”
Concluzia zic eu este corecta daca trebuie sa supravietuim singuri la ce ne mai trebuie stat?
Daca asteptam sa ne dea statul de lucru, s-au sa ne vindece de boli murim inainte de termen.
Statul nu joaca corect, iar multor politicieni li se „flfaie” de acest popor!
Viata din proximitatea noastra o demonstreaza!

Parpanghel 05-09-2010 - 02:04

STATUL este dator tuturor cetatenilor sai,in primul rand de politici care sa garanteze realizarea individuala.Tuturor cetatenilor, EXCELENTA-VOASTRA!

maria 05-09-2010 - 02:13

Basescu e linistit, doar a distrus ce era de distrus. Ultimele cuvinte adresate cui a vrut sa-l asculte, au dat liber la furt, talharie, minciuna, bisnita, spaga.

Draku 05-09-2010 - 05:48

Dumneata ai avut vreo reactie cand ai vazut ca lucrurile merg in directie gresita ? Dar colegii de serviciu ai domniei tale, vecinii, rudele, cunoscutii ?
Ati bagat capul in nisip, ca strutul. Ati zis ca va descurcati voi, pana la urma, si nu este cazul sa va riscati locul de munca.
Asta meritati, cu totii, sa crapati de foame si sa va invatati minte. Dar nu va veti schimba niciodata, pentru ca jigodismul va este imprimat in gene. Tipati acum, cand sunteti afectat direct de dezastru in care am ajuns, dar inainte, cand trebuia sa-i eliminati de la putere pe acesti oportunisti, pusi de forte straine sa ne saraceasca si dezmembreze tara, v-ati facut ca ploua.

Patrunjel 05-09-2010 - 05:56

Porkozaure, la voi in USRael statul nu intervine ca factor de reglare, sau chiar ca un catalizator in societate ? Tu vrei sa ne trombonesti ca pe bebelusi, pentru ca aveti interese in Romania si urmariti ca o cumparati la bucata. Statul vostru e bun, se implica in toate, iar al nostru e rau si trebuie sa fie desfiintat.

BASE 05-09-2010 - 06:07

Doar stiti ca am vandut aproape 400 de vapoare, am dat tepe peste tepe, v-am mintit cu tot felul de promisiuni, v-am bagat in ghearele FMI-ului.
Cine e cinstit si nu fura, sa dispara !

Liviu 05-09-2010 - 08:53

… dansu-i militar ! Si pensionar pe deasupra !!! Deci s-a cam culcat pe o pensie bunicica … Ce importanta are ca noi cei „activi” trebuie sa tragem ca sclavii pe o plantatie pustiita de cei deveniti intre timp „inactivi”, de cei care macar tacit si-au dat acordul la distrugerea acestei tari de catre cacapitalisti ?! Daca nu a fost ordin ?!!! Ca ordinu’ nu s-ar fi discutat ci s-ar fi executat !!! Nu stiu de ce dar militarilor cred ca mai degraba le plac politicienii decat sa le displaca !

oblioo 05-09-2010 - 14:09

Intr-adevar, o afirmatie tipic evreiasca !
Thilo Sarrazin, un membru in comitetul director al bancii centrale a Germaniei a afirmat ca evreii poseda o gena care ii diferentiaza de ceilalti oameni. A fost atacat ca si antisemit. Dar Sarrazin are dreptate.
De-a lungul istoriei evreii au actionat intotdeauna ca stat in stat, ca o unitate rasiala deosebit de compacta, pe teritoriul statelor in care au locuit. Sigur, ei nu aveau nevoie de statele respective, pe teritoriul carora salasuiau si la nevoie apelau la statul lor invizibil. Spre exemplu, pe la 1500 si ceva, evreii din Olanda au fost supusi presiunii de a se converti la crestinism. Nestiind ce sa faca, au trimis din Amsterdam un emisar la Constantinopol, unde se afla capitala statului lor fara teritoriu din acea vreme. De la Constantinopol a sosit raspunsul ca evreii sa se converteasca de forma, dar sa continue sa practice iudaismul in secret, ceea ce evreii olandezi au si facut.
Romanii, ca si alte popoare nu au experienta statului in stat, a statului invizibil si fara teritoriu. Romanii intotdeauna l-au avut pe voda, care le-a spus ce sa faca, la fel cu francezii, care si-au avut regii lor sau englezii, spaniolii samd. Chinezii au avut imparati de cel putin 2000 de ani.
Romanii au experienta statului deschis, puternic si centralizat si este experienta normala pe care o au majoritatea popoarelor de pe glob.
Daca etnicii romani ar ajunge la conducerea Romaniei, acest stat, pe care romanii il considera normal, ar lua fiinta in timp record.
Particularitatile genetice ale diferitilor oameni determina tipul de realitate in care traim:
http://www.realzionistnews.com/?p=546

ioan 05-09-2010 - 15:40

Sunteti pe aproape dar departe de adevar! Incercarea de a diviza militarii este un exercitiu tragic! Nu stiu cine va indeamna, indruma, s-au plateste?!
Militarii asa „fraieri” cum ii considera mediul civil (pentru ca societatea civila este altceva) sunt niste oameni care actioneaza in slujba statului in conditiile in care le sunt restrictionate drepturile constitutionale!
Mai corect unul, dreptul de a spune public tuturor celor care isi dau cu parerea, despre stautul legal al militarului!
In mediul militar in mod curent comandantul suprem, este cel care regleaza relatiile intre societatea civila si mediul militar in plan mediatic, si nu numai!
Se pare ca in societatea noastra comandantul suprem isi neglijeaza atributiiunile, iar responbsabilul militar, (seful SMG)canta in struna puterii, pentru ca in mnod real nu poate aranja subiectul cu predicatul, oricat s-ar straduii!
Daca nu aveti nevoie de institutii militare stimati politicieni, se pune o intrebare de bun simt, de ce nu le desfiintatati?! Sunteti primii politicieni, carE isi condamna proprile institutii De aparare!

SUNTETI REVOLUTIONARI…. CE MAI…!
DAR NU CUMVA SA NE CHEMATI SA VA APARAM!!

gicacontra 06-09-2010 - 04:16

Nu mai infrumusetati situatia si nu va mai dati mare. Suntem in cea mai nasoala conditie economica, din ultimele doua secole. Toate sistemele de baza ale tarii s-au prabusit, pe fondul acestei crize politice si economice. Am fost agresati din exteriorul tarii in mod barbar, prin mijloace neconventionale, prin diversiune si razboi economic. Dumneavoastra nici n-ati auzit de asa ceva si ii dati inainte cu lozinci, ca sa va aparati interesul personal.

Flori 11-09-2010 - 14:15

Domnule presentinte Basescu…NOI PLATIM STATUL CA SA AIBA GRIJA DE NOI!!!!!!!
Eu platesc mai bine de 30% din salariu, pentru ca STATUL SA IMI ASIGURE CONDITII DECENTE INTR-UN SPITAL, PLATESC STATUL CA SA AM AUTOSTRAZI,PLATESC STATUL SA AM O PENSIE DECENTA, NU SA TAIATI DOMNIILE VOASTRE 15%….Platesc STATUL sa imi asigure un trai decent, nu lux…UN TRAI DECENT!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult