Acasa Actualitate-InternaSocial Nicu Covaci despre Sergiu Nicolaescu: “Să îl ia mama dracului”

Nicu Covaci despre Sergiu Nicolaescu: “Să îl ia mama dracului”

scris de Z.V.
16 afisari

„Să îl ia mama dracului. Câtă iubire i-am purtat de-a lungul anilor, cu atât mai mult m-am convins că a fost un om lipsit de caracter. Am să îi atac firmele! Trebuie să vorbesc cu avocații mei, pentru că nu obișnuiesc să mă dau bătut. Omul ăsta îmi datora 800.000 de euro. Fiind securist, în gașcă cu mârlanii și mitocanii care conduc țara, nici cei de la Finanțe nu au reacționat. Am trimis experți care au descoperit că are să îmi dea drepturile de autor pe 40 de ani de zile. A fost mână în mână și cu avocații, m-au scos de pe genericul filmului – un film de succes, de altfel. Nu mai continui… Mesajul meu este că nu mă dau bătut!”, a declarat, pentru Libertatea, Nicu Covaci.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Nicu Covaci a precizat că deşi îl consideră pe Sergiu Nicolaescu „cel mai mare regizor al nostru”, nu poate accepta faptul că nu a primit banii pentru coloana sonoră a unui film.

„Justiţia română nu e justiţie. de 40 de ani nu am primit drepturile de autor. El mă scoate de pe generic. Cu ce drept. Asta e crimă. Un om fără caracter nu pot să-l accept. Îl iubeam, era idolul meu. Dacă nu era idolul meu nu îi făceam muzica filmelor. Atât firmele lui cât şi familia lui le voi ataca în instanţă. Nu accept să mă scuipe nimeni în cap. Dacă lua o piesă de la Bob Dylan, sau de la Beatles  era la puşcărie demult. Mi-a zis că Securitatea l-a pus să mă scoată de pe generic. După 15 ani, m-a pus din nou pe generic, dar banii a uitat să mi dea. La ce dracu a ajuns senator dacă nu a fost în stare să facă nimic. Merg mai departe, aduc avocat din America”, a afirmat liderul trupei Phoenix.

20 comentarii

Salut 03-01-2013 - 15:48

Urat gest. Oricata dreptate ar avea, momentul este prost ales. Neam de traista acest N Covaci – chiar daca a fost talentat. S-a plimbat degeaba prin Jermanika.

urbos 03-01-2013 - 16:11

Fleosc acuma. Prost pentru cine?
Daca are dreptate si a fost furat si batjocorit, aia e. Lepra e lepra si cand e vie si cand e moarta.
In plus, momentul e ales de cei care publica chestia, nu de Covaci.

Salut 03-01-2013 - 16:22

Imi mentin parerea. Se pare ca interviul e dat imediat dupa moartea regizorului…in plus cred ca a fost initiat de Covaci, dar asta e doar o speculatie. Putea sa se abtina, doua-trei zile. Nu-si incetinea pamantul rotatia.
Pe de alta parte, nu cred ca pentru un film facut acum 40 de ani (deci in perioada comunismului), regizorul de atunci e considerat azi patronul drepturilor de autor. Poate ma insel si legea romana e altfel, dar nu cred…ar fi prea departe de principii.

urbos 03-01-2013 - 16:29

Pai probabil ca s-au dus hienele alea repede, stiind care-i problema.
Covaci ii recunoaste meritele apoi spune ce are de spus, fiind si genul asta de om.

In mod normal nu ar trebui sa fie chestie de regizor, dar pe vremurile alea e posibil.

ValVerde 03-01-2013 - 16:34

Salurbos sau Urbosal ????

gheringher 03-01-2013 - 19:09

ce mutra de pork murdar are acest ko.vaci sau ko.bou !

neacsum 03-01-2013 - 21:21

Sergiu Nicolaescu a fost un scartar si un om lipsit derespect fata de actori si colaboratori. Se purta tiranic, era badaran pentru ca era omul securitatii si isi permitea orice. Dupa revolutie la care a fost nu doar participant activ ci chiar si executant al unor misiuni .. de .. manipulare a maselor prin metode specifice si cu aparatura din suudiourile Sahia film , si-a facut firme prin care a intrat in posesia filmelor cu drepturi depline. Pe aceste baze a negociat cu Covaci, care nici el nu este un mare caracter sau in nici un caz pe cat de mare artist este. Si covaci este un scartar si un linge blide in ceea ce priveste drepturile financiare ale colaboratorilor sai, asa ca s-a intalnit tusea cu junghiul . Cine are dreptate, stoiu doar hartiile semnate si legile in vigoare la data semnarii hartiilor.

Manole 05-01-2013 - 00:18

RUSINE CA NU AVETI RESPECT NICI CAND OMUL E MORT SI NU SE MAI POATE APARA. SPER SA AVETI PARTE DE EXACT ACELASI TRATAMENT DIN PARTEA CUNOSCUTILOR ATUNCI CAND VETI FI IN ACEEASI SITUATIE.
IAR COVACI, CU LIMBAJUL LUI DE MAHALAGIU PUS PE SCANDAL, IMI PROVOACA ACEEASI REPULSIE! INDIFERENT DACA AVEA DREPTATE SAU NU, PUTEA PASTRA UN LIMBAJ DECENT. N-AVEA DECAT SA SE RAZBOIASCA CU SERGIU NICOLAESCU ATUNCI CAND ERA IN VIATA, NU CU LASITATE, SA AMENINTE ACUM CU PROCESELE!
RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neacsum 03-01-2013 - 21:23

Ca dracuie un om care a murit, daca a facut-o dupa decesul lui Nicolaescu, spune totul despre caracterul si educatia lui si atunci isi cam merita teapa, daca a luat teapA.

ValVerde 03-01-2013 - 22:01

Mai neacsum-ule.
Doua strimbe nu fac una dreapta.

Covaci e un mirlan, dar asta nu face ca presupusa teapa sa fie „meritata” cum zici tu.

Deh…poti sa scoti individul din popota dar nu poti scoate popota din individ…

baseseko 03-01-2013 - 22:55

Mai baieti ,mai ce greseala era sa comit daca il cooptam si pe acest individ nihilist in teamul meu unde sant numai cadre de valoare , ha ha ha ha

ValVerde 03-01-2013 - 23:02

N-ai tu ba, suficiente elicoptere si nu are Nutica destula putere ca sa ma cooptati pe mine 🙂

baseseko 03-01-2013 - 23:08

ingrat personaj, uita cum era ajutat de icr-isti, de Wiliam si de alti romani adevarati si darnici, dar asta este.

ValVerde 03-01-2013 - 23:19

WTF ??

geek-a-contra 03-01-2013 - 21:36

Nicu Covaci despre Sergiu Nicolaescu: “Să îl ia mama dracului”. la care nicolaescu raspunde: uite, tocmai stau de vorba cu doamna. zice ca inca nu s-a hotarit. asteapta deciza preainaltmercantilului daniil daca or sa-mi tina sau nu slujba….

digital 03-01-2013 - 22:50

o s-o sugi kovaciule,așa cum ai supt-o și până acum!
mare bou mai ești!

Raiband 04-01-2013 - 05:36

Mai oameni buni nu va mai jigniti asa ,aveti dreptul la pareri diferite ,dar puteti inpartasii parerile in mod civilizat. Nicu are dreptate ,el a muncit ,e meritul lui,vreau sa vad si eu astazi un altul ca el !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Unul ca el, cu verticalitatea lui morala niciodata nu o sa vedeti in cocina de porci care se numeste parlament sau senat. Sergiu din cate imi amintesc a fost senator, nu? Asta spune tot.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult