Acasa Actualitate-InternaSocial Nicușor Dan: Evenimentul „Străzi deschise” începe din acest weekend

Nicușor Dan: Evenimentul „Străzi deschise” începe din acest weekend

scris de Misu Andrei
56 Afisari

Evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” începe din acest weekend, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Strazi deschise

El a scris, miercuri, pe Facebook, că din 29 aprilie şi până pe 8 octombrie străzile din centrul oraşului vor deveni zone exclusiv pietonale şi vor găzdui numeroase evenimente artistice şi educaţionale, realizate în colaborare cu teatre, instituţii culturale, operatori independenţi şi artişti, scrie Agerpres.

Potrivit edilului general al Capitalei, în primul weekend, Calea Victoriei se deschide pentru pietoni (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei), între orele 10,00 – 22,00, iar programul artistic va cuprinde numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa „Filipescu Cesianu”, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca sau întâlniri cu artişti animatori pe picioroange.Nicuşor Dan a declarat că, în următoarele weekend-uri, pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai oraşului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti.

El a adăugat că anul trecut peste 700.000 de bucureşteni au participat la acest proiect, care a implicat 1.000 de artişti, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS