Acasa Actualitate-InternaSocial Nicuşor Dan: Scopul regulamentului de parcare este de a stimula oamenii să folosească transportul public

Nicuşor Dan: Scopul regulamentului de parcare este de a stimula oamenii să folosească transportul public

scris de Misu Andrei
129 Afisari

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că scopul regulamentului de parcare ce va fi aplicat din 15 august nu este acela de a strânge bani la buget, ci de a elibera zone foarte aglomerate din Bucureşti şi a stimula oamenii să folosească transportul public, pentru a avea un mediu mai curat.

Nicuşor Dan a reiterat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, faptul că din 15 august vom fi amendaţi toţi cei care parchează pe aşa-numitele „locurile albastre” din zona centrală a Capitalei şi nu plătesc, iar dacă problema persistă, vor fi blocate roţile.

Primarul Capitalei a precizat că în oraşele occidentale banii colectaţi din taxele de parcare reprezintă 7-8% din bugetul local, dar că această situaţie nu este valabilă şi în Bucureşti, estimările pentru primul an fiind de circa 10 milioane de lei colectaţi din aceste taxe.

„Nu ăsta este scopul (de a strânge bani din parcări – n.r.). Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate din Bucureşti, de a stimula oamenii să folosească transportul public, de a avea, implicit, un mediu mai curat”, a subliniat Nicuşor Dan.

El a adăugat că nu este normal ca în unele zone să existe parcări cu plată goale şi trotuare în apropiere pline cu maşini, în aceste situaţii Poliţia Capitalei şi Poliţia Locală urmând să ia măsuri.

Primarul a mai spus că parcările „la bordură” vor fi în continuare gratuite, acolo unde există semnul care arată că parcarea este permisă, municipalitatea având intenţia de a extinde zona cu „parcări albastre” şi pe o serie de străzi adiacente zonei centrale a Bucureştiului.

În ceea ce priveşte încurajarea transportului public, Nicuşor Dan a arătat că Primăria Capitalei va achiziţiona câte 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze, pentru modernizarea parcului auto.

2 comentarii

lucral 10-08-2022 - 15:00

Orice masura inseamna reducerea poluarii aerului in Bucuresti este de apreciat.
Da, sint bucuresteni care s-ar duce si la WC in propriul apartament cu automobilul daca ar putea. Dar nici transportul in comun nu este pus la punct.
Metroul nu a fost extins si dotat cu rame moderne, autobuzele si tramvaiele sint insuficiente si neclimatizate, asa ca Bucurestii se blocheaza la orele de virf cind, sfidind legea fizicii care spune ca 2 obiecte nu pot ocupa in acelasi timp acelasi loc in spatiu, toti automobilistii sint in drum spre slujba sau spre casa.

Contra 10-08-2022 - 21:08

Nea Alecu, nea Alecu, tunde oaia si berbecu’

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult