Acasa Actualitate-InternaSocial NINSORI: Ministerul Transporturilor ar putea închide mai multe drumuri

NINSORI: Ministerul Transporturilor ar putea închide mai multe drumuri

scris de C.S.
4 afisari

Ninsorile abundente anunţate pentru următoarele două zile ar putea duce la închiderea mai multor drumuri naţionale sau judeţene din ţară, avertizează Ministerul Transporturilor.

Mai multe drumuri din ţară ar putea fi închise din cauza ninsorilor.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării vor fi de vineri, ora 18.00, până duminică la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben, în acelaşi interval.

Codul portocaliu vizează judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv Capitala.

Sub cod galben vor fi judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Comandamentul de iarnă are, potrivit sursei citate, responsabilitatea de a acţiona pentru curăţarea, asigurarea fluenţei şi buna funcţionare a infrastructurii feroviare (gări şi liniile de cale ferată), aeriene (aeroporturi), maritime şi fluviale (porturi, şenale şi căi navigabile pe Dunăre şi mare).

MT precizează că s-au luat măsuri de pregătire la CFR Infrastructură (ce se coordonează cu CFR Marfă şi CFR Călători), la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos – RA Galaţi (ce intervine pentru asigurarea navigaţiei pe Dunăre) şi la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: Aeroportul „Henri Coandă” şi Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Bucureşti, Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa şi Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara.

Pentru asigurarea continuităţii transportului naval, au fost pregătite de intervenţie remorcherele de spargere a gheţii şi au fost încheiate contracte cu societăţi care dispun de nave pentru participarea la intervenţii în caz de nevoie.

Pe cele patru aeroporturi aflate în subordinea MT, au fost luate măsuri pentru asigurarea continuităţii stocurilor de materiale degivrante, materiale consumabile şi piese de schimb, precum şi asigurarea service-ului autorizat pentru echipamentele de deszăpezire-degivrare.

Conducerea executivă a Comandamentului de iarnă din MT este asigurată de secretarul de stat Nicolae Buică, secretarul general adjunct Valentin Trifan şi Constantin Aurelian, consilier al ministrului.

3 comentarii

Panaite 24-01-2014 - 17:44

Valentin Dorobanţu a fost impus director general al CFR Călători de către fostul ministru al Transporturilor , Relu Fenechiu, care, ulterior, l-a pus manager privat la această companie.
Ca director general la CFR Călători, Valentin Dorobanţu avea un salariu lunar de circa 6.000 de lei, iar acum, ca manager privat, încasează în jur 10.000 de euro.
Totodată, Valentin Dorobanțu a desfiinţat in decembrie 2013 peste 200 de rute rentabile deservite de CFR Călători, pentru ca ulterior aceste trasee, in mare parte, să fie cedate către operatorii privaţi”
La toate acestea mai adugati, sute de milioane de euro bagati in achizitii prin negociere cu si fara publicare, adica fara licitatii publice , plus suplimentari substantiale in euro, ale acestora, dupa bunul sau plac, in conditiile in care societatea nu are bani iar salariatii , aproximativ 14 000, au fost obligati la 8 zile de contract suspendat fiecare in cursul anului 2013.

ILEANA 24-01-2014 - 17:45

Dna. Ramona Manescu ,aproximativ 14 000 de salariati de la CFR CALATORI va cer demisia Managerului privat , DOROBANTU VALENTIN !
Ajunge cu bataia de joc .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult