Acasa Actualitate-InternaSocial Nivelul chiriilor in marile centre universitare

Nivelul chiriilor in marile centre universitare

scris de Ziua Veche
4 afisari

  Chiriile apartamentelor din principalele centre universitare din Romania pornesc de la 100 de euro pe luna la garsoniere si ajung la 320 de euro la locuintele cu trei camere, potrivit imobiliare.ro.

 In Bucuresti, chiria unei garsoniere in zone precum Drumul Taberei, 1 Mai, Titan, Militari, Vitan sau Dristor porneste de la 170 de euro pe luna. Pe de alta parte, pot fi gasite apartamente cu doua camere la preturi incepand de la 250 de euro/luna in zone precum Tei, Fizicienilor, Brancoveanu, Morarilor sau Kogalniceanu. Studentii pot alege apartamente cu trei camere pentru preturi care pornesc de la 320 de euro/luna in Tineretului, Titan sau Drumul Taberei.

In Cluj-Napoca, in zona Zorilor, de exemplu, studentii pot inchiria apartamente cu o camera cu 150-180 de euro/luna. Preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 180 de euro/luna in Manastur, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 300 de euro/luna, in Grigorescu, Gheorgheni, dar si in Marasti si Semicentral.

 La Iasi, pentru noul an universitar, studentii din Iasi pot gasi garsoniere care pornesc de la 120-140 de euro/luna in zone precum Tatarasi, Podu Ros, Pacurari, Podul de Piatra sau Nicolina. In cazul apartamentelor cu trei camere, pretul platit de chirias pentru fiecare camera se situeaza in jurul a 100 de euro/luna. In Copou pretul apartamentelor cu doua camere porneste de la 220-250 de euro/luna, iar cel al apartamentelor cu trei camere de la 300 de euro/luna.

 In Timisoara, in zona Complexului Studentesc, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate, in stare buna, porneste de la 120 de euro/luna. In acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 250 de euro/luna, iar pentru un apartament cu trei camere de la 300 de euro/luna. Apartamente la preturi bune pot fi gasite si in Circumvalatiunii, Aradului, Lipovei sau Sagului.

 „Ne putem astepta la usoare cresteri in saptamanile imediat urmatoare, deoarece ne aflam in pragul perioadei in care studentii devin foarte activi pe piata imobiliara. Pentru prima data insa, anul acesta, este posibil ca speculantii sa nu-si realizeze planurile”, se arata in raportul portalului imobiliare.ro, citat de Mediafax.

 Reprezentantii portalului sustin ca preturile de vanzare ale imobilelor au scazut mult in ultimul an, iar tot mai multi proprietari, care nu sunt presati sa vanda, prefera sa isi inchirieze apartamentele ceea ce a determinat cresterea numarului de oferte pe piata.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult