Acasa Actualitate-InternaSocial Nou tratament pentru cancerul de sân

Nou tratament pentru cancerul de sân

scris de Ziua Veche
1 afisari

O nouă moleculă destinată tratamentului cancerului de sân HER2-pozitiv a fost prezentată în cadrul celei de-a 35-a ediţii a Congresului Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO), care se desfăşoară în aceste zile la Milano.


Datele preliminare pozitive din studiile clinice au demonstrat eficacitatea acestei noi molecule comparativ cu standardul actual de terapie, precum şi profilul de siguranţă mai bun al acesteia. Aceste rezultate pozitive au fost obţinute în urma unui studiu clinic de faza II, care a comparat noua moleculă dezvoltată de Roche cu standardul actual de tratament de prima linie în cancerul de san metastatic, HER2-pozitiv.Datele finale ale studiului comunicat la ESMO urmează a fi disponibile în trimestrul al doilea al anului 2011.

“Noile date din studiile clinice prezentate la ESMO demonstrează că noua moleculă pentru cancerul de sân HER2-pozitiv poate îmbunătaţi tratamentul femeilor ce suferă de această formă de cancer” a declarat Hal Barron, M.D., Head of Global Development şi Chief Medical Officer al Roche, compania care pune la punct tratamentul, informează evz.ro.

Anual, în întreaga lume, mai mult de 700.000 de femei mor din cauza cancerului de sân şi se estimează că 8-9% din femei vor dezvolta această boală pe parcursul vieţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult