Acasa rss 1asig Nouă tone de carne expirată din august 2013, descoperite la Ghimbav

Nouă tone de carne expirată din august 2013, descoperite la Ghimbav

scris de C.S.
2 afisari

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov au confiscat, de la un depozit din Ghimbav, nouă tone de carne expirată din luna august 2013.

Carne expirată, descoperită la Brașov.

Carnea provenită de la o firmă din Polonia, , în principal picioare de porc, primise recomandarea de a fi distrusă după un control anterior al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

În timpul controlului, inspectorii au mai costatat că într-o maşină de transport materiale publicitare, fără autorizaţie de transport carne, erau încărcate mai multe pungi cu carne prefabricată, care expirase în urmă cu aproximativ cinci luni, potrivit unor surse din CJPC Braşov.

inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au făcut un control şi la o fabrică de preparate din carne din Rupea, unde au găsit peste o sută de kilograme de carne de vită expirată, materii prime pentru mezeluri expirate, precum şi condiţii igienico-sanitare precare.

„Întreprindem acţiuni ample de control în toate domeniile care ţin de alimentaţie, precum şi controalele periodice pe care le facem, iar la prima vedere s-au depistat anumite probleme, suntem în curs de verificări şi vă vom comunica ulterior oficial rezulatetele achetelor”, a spus şeful CJPC Braşov, Sorin Susanu.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au făcut, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupărilor infracţionale organizate, structurate pe mai multe paliere, ar fi achiziţionat, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, carne şi ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, fără să plătească TVA, conform prevederilor legale, operaţiunile reale fiind evidenţiate în actele contabile. Ulterior, marfa ar fi fost vândută către beneficiarul final, prin adăugarea TVA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult