Acasa Actualitate-InternaSocial O bacterie ameninta omenirea

O bacterie ameninta omenirea

scris de Ziua Veche
2 afisari

O bacterie rezistenta la aproape toate antibioticele a fost descoperita in spitalele din Marea Britanie, fiind adusa din Asia de Sud de persoane care au facut acolo operatii de chirurghie estetica, releva un studiu care sugereaza ca exista un risc de raspandire la nivel mondial. Acesta a fost publicat miercuri in revista britanica The Lancet Infectious Diseases, la doar o zi dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat sfarsitul pandemiei de gripa AH1N1, care a provocat aproape 20.000 de decese in intreaga lume. Bacteria, care produce enzima de tip “New Delhi metalo-beta-lactamaza” (NDM-1), a fost identificata prima data in 2009, de profesorul Timothy Walsh, la un pacient suedez care fusese tratat in India. Potrivit studiului din The Lancet Infectious Diseases, citat de Mediafax, cercetatorii au izolat 37 de pacienti in Marea Britanie, multi dintre ei calatorisera in India si Pakistan pentru operatii estetice.

 

NDM-1 are potentialul de a se transmite la nivel mondial; este necesara o supraveghere coordonata”, avertizeaza autorii studiului, explicand ca numerosi pacienti europeni si americani apeleaza la servicii de chirurgie estetica din India. NDM-1 rezista practic la toate tipurile de antibiotice, inclusiv la carbapenem, folosit de obicei in cazuri de infectii grave. “Cu acest gen de bacterie, practic am epuizat antibioticele. Doar doua tipuri de antibiotice o pot combate, iar unul nu a fost foarte eficient. Nu vor mai exista antibiotice disponibile in urmatorii zece ani. Daca se va permite perpetuarea acestor infectii fara tratamente adecvate, vom asista la o anumita mortalitate”, avertizeaza Walsh. “Ne trebuie un mecanism de supraveghere la scara globala si noi antibiotice pentru astfel de bacterii”, subliniaza specialistul. Cel putin 44 de cazuri de NDM-1 au fost depistate in statul indian Tamil Nadu, 26 in statul Haryana, precum si in Bangladesh si Pakistan. Profesorul Johann Pitout a declarat ca astfel de cazuri au fost depistate si in Statele Unite, Olanda, Australia si Canada, la persoane care beneficiasera de servicii medicale in India.

 

0 comentariu

WWW 08-09-2010 - 10:41

a

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult