Acasa Actualitate-InternaSocial O elevă de clasa a IX-a şi-a trimis 11 colegi în spital

O elevă de clasa a IX-a şi-a trimis 11 colegi în spital

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Eleva de la Colegiul Tehnic de Material Rulant din Bucureşti a pulverizat în clasă spray lacrimogen, afectând 11 dintre colegii ei.

Un nou caz de atac cu spray lacrimogen/paralizant in scoli (foto:okazii.ro)

Cauza exactă a incidentului este încă necunoscută, nu se ştie dacă eleva a fost provocată sau totul a fost un accident, declaraţiile martorilor fiind contradictorii. Cert este că eleva de clasa a IX-a, care ar avea media 4 la purtare, a reuşit să producă probleme de respiratie tuturor celor 27 de persoane aflate în clasă prin folosirea spray-ului lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Capitalei, Marian Banu a declarat pentru Mediafax după producerea incidentului că 11 elevi au fost duşi la Spitalul Elias, dintre care potrivit evz.ro 3 ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Totodată, la Colegiul Tehnic de Material Rulant din Capitală urmează să ajungă şi inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu pentru a clarifica situaţia.

Un incident similar s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile la Colegiul „Henri Coandă” din Tulcea când un băiat din clasa a X-a a folosit un spray paralizant în sala de clasă. Atunci, la scurt timp după ce elevul a pulverizat spray-ul langâ unul din colegii săi, copiii au început să se simtă rău şi au fost evacuaţi în curtea liceului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult