Acasa Actualitate-InternaSocial O greva generala ne-ar costa 10 milioane de euro pe zi

O greva generala ne-ar costa 10 milioane de euro pe zi

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Fiecare zi de greva generala aduce Romaniei un prejudiciu de 10 milioane de euro, considera Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), care face un apel catre marile centrale sindicale sa participe la sedinta CES de luni, pentru a gasi o cale de acceptare a scrisorii de intentie catre FMI.


 

 

In caz contrar, sustine ACPR, transa cinci din imprumutul acordat de Fond se va amana pe un termen nedefinit, iar bugetarii si pensionarii nu vor mai avea de unde sa-si primeasca banii.
„Fiecare zi de greva generala aduce Romaniei un prejudiciu de 10 milioane de euro si blocheaza activitatea a zeci de mii de firme care oricum fac fata cu greu crizei.
In acest moment, Romania nu isi poate sustine singura bugetarii. Acordul cu FMI este de aceea obligatoriu pentru a depasi impasul creat si a mentine economia pe linia de plutire. Refuzul sindicatelor de a se aseza la masa dialogului social si blocarea sau amanarea negocierilor cu FMI va pune statul in situatia de a nu-i mai putea plati nici pe bugetari, nici pe pensionari, cu efecte dramatice asupra populatiei”, sustin reprezentantii ACPR, potrivit Newsin.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania face apel catre sindicate sa renunte la actiunile de strada, sustinand ca acestea vor conduce la ideea instabilitatii mediului social din Romania, micsorand astfel sansele recuperarii economice.
Reprezentantii ACPR mai spun ca partidele politice din Romania trebuie sa renunte la „interesele proprii” si sa caute impreuna solutii pentru iesirea din criza. De asemenea, patronatele trebuie sa se aseze la masa negocierilor, sa renunte la orice fel de divergente si sa caute impreuna cele mai bune modalitati de iesire din aceasta situatie.

0 comentariu

nedumeritu 16-07-2010 - 15:05

felicitari pentru acest punct de vedere pertinent!!!

ar mai trebui mentionat si faptul ca „ultimul interviu” a fost…inventat!!
madalina NU a dat niciun interviu cu o zi inainte de moartea sa tragica..despre care nu stim inca daca a afost sinucidere.

Colombo 16-07-2010 - 18:20

S-ar putea sa fi fost sinucisa. SMS-ul ala putea fi trimis de oricine. Parca prea ati luat-o toti pe-o ureche si nu mai analizati lucrurile in detaliu.

Barbacot 16-07-2010 - 18:25

„Conform articolului 12 din Codul deontologic unic al jurnalistlui, “Jurnalistul va evita descrierea detaliata de tehnici si metode infractionale, tehnici suicidale, vicii si nu va utiliza imagini violente si alte elemente morbide. De asemenea, jurnalistul va evita sa provoace, sa promoveze si sa dezvolte subiecte de presa pe marginea unor evenimente morbide. (…)”.”

Pai astia numai cu d-astea se ocupa, cu crime, cu moroi, cu cate si mai cate grozavenii.

mctaggart 17-07-2010 - 05:25

TELEVIZIUNILE SA PUNA CAMERE DE LUAT VEDERI SI IN MORMANT, PENTRU A FOCALIZA PE VIERMI SI PE RAME. IN REST, AM VAZUT TOATE AMANUNTELE. RUSINE MASS-MEDIA. RUSINE!

nedumeritu 18-07-2010 - 06:28

Ultima chestie GROTESCA este CONTRACTUL familie ( sot?) cu un trust tv la care …este angajat..opentru ca victima sa fie inmormintata…seara, la o anumita ora..pentru a fi in direct in prime time, la acel post.

daca e adevarat–e absolut odios- .
Deasemenea media manipuleaza si forteaza arezultatele anchetei judiciare.

totulpentru bani!
a disparut orice urma de onorabilitate.
devine imperioasa formularea regulilor de practica jurnalistica…si monitorizarea intregii prese pentru derapaje ce contravin interesului public .

andreis 19-07-2010 - 06:47

Sesizare CNA privind modul de abordare si detaliere a subiectului mortii si sinuciderii de catre mass media

seneaza petitia la:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p12566050.html

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult