Acasa Actualitate-InternaSocial O mie de locuri pot primi sinistrati in caz de cutremur, in Bucuresti

O mie de locuri pot primi sinistrati in caz de cutremur, in Bucuresti

scris de Ziua Veche
3 afisari

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia unei vizite la Pasajul Basarab, că în caz de cutremur sunt pregătite aproape 1.000 de locuri pentru a primi sinistraţi în caz de cutremur. El nu a spus, însă, unde sunt adăposturile respective, sugerând că nu face acest lucru pentru a nu apărea riscul ca ajutoarele ţinute pentru situaţii de urgenţă să fie furate, transmite Agerpres.


„Păturile alea, hainele alea rămân singure acolo şi cât le-aş păzi eu de mult, nu vreau să am surprize”, a motivat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei le-a promis, totuşi, ziariştilor, că atunci când totul va fi gata, va invita presa să vadă adăposturile respective.

Întrebat care este procedura în caz de cutremur, cum acţionează Primăria, Oprescu a explicat că trebuie să existe posibilitatea ca persoanele rămase fără adăpost să poată fi cazate în condiţii decente câteva zile.

„Să am unde să adăpostesc 24, 48, 72 de ore, să pot să le dau să mănânce, să aibă condiţii să se spele, să se îmbrace şi aşa mai departe. (…) Aproape 1.000 de locuri sunt pregătite pentru aşa ceva”, a declarat Oprescu.

Edilul Bucureştiului a susţinut că este pregătit pentru situaţii de urgenţă, dar a ţinut să-i adreseze o rugăminte directorului Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu :”Eu îl rog să iasă ori mai des, ori mai rar, că altfel ne înnebuneşte pe toţi”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult