Acasa Actualitate-InternaSocial O nouă lege pentru limitarea furtului de fier vechi

O nouă lege pentru limitarea furtului de fier vechi

scris de C.S.
1 afisari

Camera Deputaţilor a decis, marţi, interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor utilizate în activitatea feroviară, rutieră, maritimă, aeriană, şi în alte sectoare în care lipsa acestora poate produce accidente cu victime.

O nouă lege pentru limitarea furtului de metale.

Deputaţii au adoptat, în acest sens, cu 324 de voturi „pentru”, 19 voturi „împotrivă” şi 8 abţineri, un proiect de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari din toate grupurile. Deputatul PDL Gheorghe Udriște, unul dintre iniţiatori, a spus că acest proiect a fost iniţiat ca urmare a numărului mare de sustrageri de elemente feroviare care afectează activitatea feroviară, fiind introduse şi prevederi legate de activitatea maritimă, rutieră, transport cu metroul, care au dus la prejudicii economice şi accidente cu victime omeneşti.

„Proiectul interzice achiziţionarea de metale feroase sau neferoase de la persoane fizice şi mărirea limitelor maxime ale amenzilor în aceste cazuri”, a spus Udrişte.

„Proiectul previne actele de furt calificat plecând de la ideea că, dacă nu poţi valorifica, nu vei fura”, a adăugat Udrişte.

Deputatul PSD Iulian Iancu a precizat că infracţiunile de acest tip au ajuns la un nivel foarte mare, acestea ridicându-se la 134 milioane de euro şi 90 de mii de persoane implicate.

Deputatul Ion Diniță a arătat că, astfel, vor fi pedepsiţi şi cei care fură şi cei care achiziţionează.

Proiectul prevede interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi aliajelor utilizate în activitatea feroviară, rutieră, maritimă, aeriană, fluvială, de transport cu metroul, de transport public şi electric de suprafaţă, de irigaţii şi desecări, infrastructura de apă canal, termoficare, gaze, energie electrică, de semnalizarea şi dirijarea circulaţiei, parazăpezilor a căror lipsă produce sau poate produce evenimente sau accidente cu victime omeneşti.

2 comentarii

ValVerde 11-03-2014 - 15:07

„O nouă lege pentru limitarea furtului de metale”

===

Politistii vor fi dotati cu un cantar la centura.
Prind infractoru’ cu fieru-n spate: il cintaresc.
Peste 50 kg: la bulau
Sub 50 kg: hai da-l in pla mea ca mananca si Papanghelu’ o piine !

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 00:08

DEPUTATI PROSTI CA NOAPTEA SE OCUPA DE LEGI?
Pai daca fura si casa parlamentului de sub ei, astia tot nu se desteapta.

Fierul vechi trebuie sa se vanda numai cu certificat de producator de fier vechi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult