Acasa Actualitate-InternaSocial O nouă lege prevede închiderea supermarketurilor în weekend

O nouă lege prevede închiderea supermarketurilor în weekend

scris de C.S.
12 afisari

Supermarketurile din România s-ar putea închide forțat în fiecare weekend, prevede un proiect întocmit de deputatul PNL Marin Anton. Controversata idee a fost respinsă de mai mulţi deputaţi din Comisia de agricultură.

Supermarketurile s-ar putea închide la sfârșit de săptămână.

Anton consideră că legea actuală favorizează foarte mult politica supermarketurilor, care „au o poziţie de forţă” faţă de producătorii autohtoni, şi susţine că trebuie aduşi, „într-un fel sau altul”, comercianţii români şi supermarketurile pe poziţii de egalitate.

Deputatul PNL vrea ca supermarketurile să fie închise începând de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineaţă, arătând că acest lucru ar încuraja produsele româneşti care se vând în pieţe şi că această practică există în ţările europene.

Anton doreşte să modifice prevederile legate de preţul de achiziţie şi de vânzare, deoarece reprezentanţii supermarketurilor spun că preţul de vânzare este preţul de achiziţie plus TVA.

„Ai impresia că la prima vedere ei nu câştigă nimic, ceea ce nu este corect. Trebuie definit foarte clar preţul de achiziţie cu care cumpără ei acele produse şi preţul de vânzare de la raft care este preţul care acoperă cheltuielile lor din supermarketuri şi câştigul. Lumea trebuie să ştie foarte clar”, a adăugat Anton.

O altă modificare pe care deputatul PNL Marin Anton intenţionează să o propună se referă la termenul de plată, arătând că toată lumea plăteşte cash la supermarketuri, care „sunt foarte capitalizate, în detrimentul oamenilor de rând”.

„Termenul de 30 de zile de plată din lege în momentul acesta este mult prea mare, 10 zile este un termen corect şi ar trebui respectat”, a spus Anton.

El a mai spus că supermarketurile impun o anumită taxă de intrare în magazin şi că ar trebui ca produsele să intre în magazin pe baza unui contract foarte ferm în care este cuprins preţul de achiziţie. Anton a infirmat că ar avea un interes personal în promovarea acestor modificări.

Dacă va fi inţiată o modificare a legii 322/2009 privind comercializarea produselor alimentare, atunci ea va trebui discutată mai întâi în Senat, care este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

28 comentarii

pathfinder 13-02-2014 - 19:01

Ce tampit!

urbos 13-02-2014 - 19:07

Da, un gunoi venit de la PDL. Asa se intampla cand strangi gunoaie. Altfel, gunoi „de dreapta”.

pathfinder 13-02-2014 - 19:09

Eu nu am spus de unde e tampitul.
Spun acum: de la PNL.

urbos 13-02-2014 - 19:13

Da, venit de la PDL, starpitura basista, ce sa-i ceri. Va fi aruncat ca o masea stricata.

pathfinder 13-02-2014 - 19:17

Cine se scuza se acuza…

urbos 13-02-2014 - 19:21

Care-i scuza ma tampitule, eu am acuzat direct, n-am scuzat. E o naparca venita din ograda Kiorului, iar PNL niste imbecili ca au primit gunoiul.
Du-te sa da-i scarbei de copil niste caca, ca i s-o fi facut fomita. Si nu uita sa tii Romania in spate, proasta satului. Hahaha!

UnUL 13-02-2014 - 19:23

Sigur : Ca să poată fi răsturnat guvernul Ungureanu, PNL a colectat din fostul PDL toate gunoaiele, scursurile și escrocii, de la Petru Filip la Frunzăofilită; astfel PDL-ul a rămas un partid curat, în vreme ce PNL-ul a devenit și mai jegos și corupt decât era.

Antibasistul 13-02-2014 - 19:34

Cretinule basist, daca PDL-i curat, tu esti nebun nevindecabil!

UnUL 13-02-2014 - 20:15

O mai fi rămas vreo 2-3 nițeluș mânjiți, dar nimic comparabil cu banda de hoți de drumul mare din USL.

Mircea 13-02-2014 - 20:22

UnUL
Fie si 5 la PDL dar astia au deja un guvern in puscarie cu prim-ministru cu tot. Despre incompatibili nici nu imi ajunge tastatura sa-i prezint pe toti.

digital 13-02-2014 - 20:34

Mircea
13-02-2014 at 20:22
stai să vezi animalule cum cumperi tastaturi după ce pleacă ditamai kiombul din funcție !
băsiști fără număr la pârnaie !

Mircea 13-02-2014 - 20:38

digital
Nu-i nicio paguba. Tot trebuie sa-mi schimb tastatura asa ca demiteti-l cit mai repede mai animalule. Dar daca il demiteti abia in decembrie o schimb tot cu ajutorul vostru.

UnUL 13-02-2014 - 19:20

PĂI ASTA E : PNL A STRÂNS TOATE GUNOAIELE VENITE DE LA PDL, CARE S-A CURĂȚAT ASTFEL DE ELE.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 19:23

Valabil
In parte . Tu reprezinti
EXCEPTIA !

UnUL 13-02-2014 - 19:24

☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 19:33

E …POZITIV ,
ma’h Fronza’
VANT !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 21:27

Într-o societate cu nuielele bine prinse în snop, opoziţia e chestia aia la care te uiţi când nu mai pricepi ce bâzâie puterea. Dincolo de literatura de gazetă, broşurile de popularizare “Consumaţi Democraţie, că e făcută cu ouă de ţară şi brânză de la ţăran!”, opoziţia ar trebui să funcţioneze, în mod esenţial, ca un termen de comparaţie. Pentru ca o astfel de comparaţie să poată supravieţui, această minunată şi teoretică opoziţie despre care vorbim ar trebui să conţină multe verbe şi cât mai puţine interjecţii – “Huo!” n-are cum funcţiona ca referenţial într-o democraţie bine igienizată.

La noi lucrurile nu au stat niciodată aşa. Opoziţia a fost şi este (indiferent cine au fost ori sunt cei care i-au încălţat ciubotele) chestia aia pe care punem ştampila când vrem să-i facem “sâc!” puterii. Singura ei obligaţie era să existe, să fie acolo la momentul ştampilei. Alte criterii nu există. Nu ne-am ostenit să-i băgăm pe cei goniţi de la putere în cantonament, astfel încât când le vine din nou rândul la pază de la SPP să nu le facă iar boacăne, ba, dacă se poate, să guverneze deştept. Nu. I-am lăsat, mereu, la mormăit şi stors coşuri în opoziţie, până vine vremea unui nou vot anti şi îşi mută iar cartea de muncă.

Azi, poate mai mult ca oricând, ne-ar prinde bine o opoziţie harnică şi deşteaptă, dar de unde să o iei? Argumentul celor aflaţi în opoziţie este că sunt prea puţini, că actuala putere e copleşitoare, că ei, opozanţii, au prea puţini oameni în Parlament. Şi ţine-te văicăreli! Ca şi cum zarurile sunt de vină pentru asta şi nu pocinoagele pe care le-au ţinut lanţ pe când se aflau la guvernare.

Mulţi, puţini, asta are mai mică importanţă, contează mai mult ce fac cei care azi consumă porţiile opoziţiei. Şi ar trebui să le bage cineva în cap că, într-o democraţie sănătoasă, aia din broşuri şi articolele de gazete, opoziţia contează, e importantă, dacă eşti trimis acolo, înseamnă că ai primit, carevasăzică, o misie, nu eşti doar repartizat la încasat leafă de la Parlament şi consumat sărăţele de la protocol. Pentru că mai există şi opţiunea “în afara Parlamentului”. Pentru opozanţii noştri, însă, stagiul departe de ciolan e doar vremea văicărelilor şi huiduielilor.

Azi, la noi, opoziţia înseamnă rumeguşul rămas din fostul partid prezidenţial, PDL, adică PDL-ul lui Blaga ( că doar Blaga pare să mai fie viu pe acolo), Mâncărimea Populară, cu madam Udrea în rol de primă ciocănitoare şi tot felul de alte mici găşcuţe, care insistă să fie socotite partide, pe la care zbiară tot felul de ridicoli precum MRU. Toţi ăştia nici măcar nu sunt preocupaţi de ideea opoziţiei, grija lor cea mai de soi fiind aceea de a-i fi utili lui Băsescu, de a se face preş când trebuie să se şteargă pe picioare, prosop când trebuie să se şteargă la cur şi mânecă dacă vrea să-şi şteargă mucii. Atât. Chiar dacă, uneori, Blaga ţine să mai fluiere a distanţare de Traian Băsescu.

Strigătul “ăştia fură! ăştia sunt bandiţi!” e bun şi el, e parte a misiei opoziţiei, dar nu e de ajuns. Huiduielile, înjurătura, mitingurile ridicole, cu răgete în portocaliu, de pe scene improvizate, astea sunt accesoriile burleşti ale opoziţiei de maidan, nu dovada existenţei unei alternative reale. Mai au, cei care trec în opoziţie, damblaua guvernelor din umbră. Ca şi cum ar vrea să nu uităm împotriva cui i-am votat, de au ajuns ăştialalţi la putere. Şi din nou ni se oftează: suntem puţini… ce să facem?

Ce ar putea face? Multe. Dar orice discuţie despre ce ar fi de făcut e ridicolă câtă vreme la ţambalul opoziţiei e aşezată ca prim solistă alde Elena Udrea, cu tot ce înseamnă ea, cu reţeta ei de succes în politică. Poa’ să screamă Pleşu zeci de basculante cu ode, tone de aforisme despre prea-cuvioasa dreaptă şi înaltele ei idealuri. Totul aterizează ridicol pe ţambalul Elenei Udrea. Se pot comite eseuri despre unitatea dreptei şi tradiţiile ei ( da, da, sigur, Băsescu, Udrea, Boc, Tălmăcean, Ioan Oltean şi toţi caraghioşii ăia fix tradiţiile dreptei le-au supt de la ţâţa maternă -sau de unde or fi supt, ce or fi supt).

Câtă vreme mecanica electorală de la noi se va baza pe votul talibanilor desşurubaţi din realitate şi al scârbiţilor specializaţi pe votul anti, poza de grup nu va arăta altfel. Gândiţi-vă: alternativa la neîncetata gâlceavă dintre Ponta şi Antonescu ar trebui să fie Udrea! Dacă asta nu vă sperie, atunci aţi consumat substanţe care, trebuie sa vă anunţ, nu sut nici legale, nici bine nu vă fac!

Ori de câte ori privesc hoitul opoziţiei, încă văd, pe lângă buric, urma de la elasticul chiloţilor puterii.
Sursa Rebbe -Intzeleptu !

urbos 13-02-2014 - 19:24

Cred ca in curand o sa injuri la PDL ca la zidu mortii, ca Blaga incearca sa se reorienteze.
Dar revenind la fond, ORICINE a fost cu Basescu e un gunoi demn de spanzuratoare.

UnUL 13-02-2014 - 19:26

Eu zic că toți cei care s-au băgat ăn cloaca felixiană numită USL sunt așa cum spui.

UnUL 13-02-2014 - 19:26

Tastarea, bat-o vina : „în”

pathfinder 13-02-2014 - 19:27

🙂
Tu ai fost cu Basescu!

urbos 14-02-2014 - 09:56

Nu ma taratura rujata, am fost impotriva lui Nastase. O sa-ti moara toata familia aia de slugi si viermi. Eu int liberal ma scarba, ce legatura sa am eu cu viermele comunist si securist Basescu si cu PD-ul lui? Dar mai intai sa-ti moara scarba de copil, sa te hlizesti mai bine.

UnUL 14-02-2014 - 10:11

C u r Bubos, ești un kkt, nu un liberal. Nu ai mai multe tangențe cu doctrina și gândirea liberală decât Kim Jong-un.

Antibasistul 15-02-2014 - 08:52

Sictir bou basist, ptiu!

UnUL 15-02-2014 - 08:55

„Sictir!” – copy-paste nr. 73
„bou basist” – copy-paste nr 243
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3908
Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2618-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

Romeo2110 14-02-2014 - 08:27

SUPERMARKETURILE TREBUIE TRIMISE PE CENTURA !
CA IN UNGARIA !

bibi 15-02-2014 - 08:29

CORECT !!

bibi 15-02-2014 - 08:28

sa fie aplicat programul pe care supermarketurile il au in tara de origine ! magazine tip Billa care tin deschis pana la 24.00 si nu mai intra la cumparaturi nimeni dela 21.30 ! Chinuie angajatii de pomana ! Oare in Austria aceste magazine au un asa program ?? Numai in Romania cred ca daca tin deschis pana la 24.00 si vand 2 bidoane cu bere si 3 pachete de tigari fac mare vanzare!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult