Acasa Actualitate-InternaSocial O…, NU! Cică Lumea este mai sănătoasă şi mai bogată

O…, NU! Cică Lumea este mai sănătoasă şi mai bogată

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Populaţia globului este mai sănătoasă, mai bogată şi mai bine educată ca niciodată până acum, cele mai multe ţări dezvoltate înregistrând progrese uriaşe în ultimii 40 de ani, dezvăluie un raport al Naţiunilor Unite, dat publicităţii joi, transmite Agerpres, citând presa internaţională.


Asia a fost regiunea care a progresat cel mai mult în ceea ce priveşte dezvoltarea umană începând cu anul 1970, China şi Indonezia situându-se în fruntea listei. Unele ţări arabe, în special Omanul, dar şi multe naţiuni latino-americane au cunoscut şi ele un progres semnificativ. În cadrul raportului său anual cu privire la calitatea vieţii în lume, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) susţine că astfel de tendinţe trec deseori neobservate, deoarece nivelul de dezvoltare a fost măsurat de obicei doar prin raportarea la venit. Studiul actual a luat în considerare şi nivelul de educaţie, dar şi sănătatea. ‘Creşterea economică nu duce întotdeauna la dezvoltare umană’, a declarat Jeni Klugman, conducătorul raportului.

Printre cele 169 de naţiuni al căror proces de dezvoltare a fost studiat, Norvegia s-a clasat pe primul loc, în timp ce ultima poziţie a fost ocupată de Zimbabwe. Statele Unite s-au clasat pe poziţia a 4-a. Administratorul PNUD este de părere că ţările pot contribui foarte mult la ridicarea nivelului de viaţă, chiar dacă creşterea economică nu este una foarte mare. În topul celor 10 ţări care au înregistrat cele mai mari progrese figurează cinci naţiuni asiatice: China (nr. 2), Nepal (nr. 3), Indonezia (nr. 4), Laos (nr. 6) şi Coreea de Sud (nr. 8).

Speranţa de viaţă în ţările arabe a crescut de la 51 de ani, în 1970, la aproape 70 – în prezent, un mare câştig pentru orice regiune. Mortalitatea infantilă în lumea arabă a coborât de la 98 la mie, la 38 la mie, în prezent, adică sub nivelul de 44 la mie, care reprezintă media înregistată la nivel mondial.

0 comentariu

Rasputin 10-09-2010 - 11:51

…pentru acest individ (SOV), care îmi este dator cu 14 milioane lei vechi plus dobînda pe 11 ani…
Dar nu pot să nu observ, că ţnregistrarile respective nu fac doi bani în justiţie.
Şi dece aşi crede că sunt reale?
Că ziceţi voi?…

Zar 10-09-2010 - 11:56

noi zicem ca tu ai vrut sa te capatuiesti cu 14 milioane, japita ordinara si aia ti-au tras teapa, ceea ce nu-i rau deloc. Ar mai trebui sa-ti ardem si o mama de bataie sora cu moartea ca sa-ti vina mintea la cap. Asa se intimpla cu javrele care sunt psd-isti sau pnl-isti. Hai, si nu ma supara ca-ti trag si un cap in gura.

Rasputin 10-09-2010 - 12:03

..e plină lumea de dobitoci ca tine
Ai impresia c[ vorbind cum vorbe;ti tu, va cre;te num[rul de cititori la ZV?

Rasputin 10-09-2010 - 12:06

…măi dobitocule
românii au un proverb:
să nu te pişi contra vîntului…

Dar nu cred că te duce capul să pricepi ce am vrut să spun.

Ureche Vasile 10-09-2010 - 12:08

Chiar asa de cretini sunt, sau cred ca daca au milioane de dolari, securistii nu-i mai asculta ?

Zar 10-09-2010 - 12:27

Poate nu-ti dau un cap in gura. de ce ai jucat la FNI? Ai vrut sa te imbuibi ordinarule fara sa muncesti? Ai luat tzeapa? Acum inghite-o si taci, japita. Asa meritati toti care vreti sa va imbuibati. Stai la coada si i-ati ajutorul de somaj, sau du-te la in Moldova la cules de mere, jigodie, ca nu au aia muncitori. Vrei pomana? Ia de-aici: muscoooo!

Zar 10-09-2010 - 12:32

Nute-ai prins? Jigodia asta de SOV si ceilalti ca ei, li se rupe-n paispe de cine este la putere. Ei se cred cei mai tari si nu le pasa de nimeni. Ei cred ca daca au viloaiele alea mari cu ziduri inalte de paispe metri si porti ca de la puscarie, cu portari, camere de luat vederi, armata, servitori, au impresia ca nimeni nu le paote face nimic. De aceea se comporta ca regii. Acum, cind le vine de hac justitia, isi pun javrele de servitori sa-i salveze. Cine-i mai crede? Imi pare bine ca i-a impuscat ciinele lui Vintu, pe3 care-l iubea mai mult decit pe un copil. In Romania de-abea acum au inceput sa se miste lucrurile, iar javrele dau vina pe razboiul dintre scirba de Base si mafie. Nu-i adevarat. S-a dat unda verde de la UE si NATO ca javrele din RO sa fie distruse si vor fi distruse. Ei au stat bine mersi si s-au umbuibat 20 de ani crezind ca nimeni nu va indrazni sa le faca nimic. Acum s-a dat drumul la razboiul impotriva mafiei romanesti, iar javrele au inceput sa dea vina pe Basescu pt. ce li se intimpla. Nici vorba. Si lui Base o sa-i vina rindul, nici o grija. Romania se curata de javre.

weir 14-09-2010 - 16:00

Sunteti atat de orbiti de ura pentru Basescu incat sunteti gata sa ii plangeti de mila unui mafiot ca Vintu

nimeni 15-09-2010 - 10:36

desi nu-mi prea place stilul tau, cred ca ai sintetizat perfect .
” Romania se curata de javre ”
sper ca procesul asta sa curga bine , sa nu se opreasca la sov.
Are pe unde curge!

urbos 15-09-2010 - 13:56

Numai imbecilii pot spune ca in cazul jigodiei SOV se face justitie. Numai imbecilii pot crede ca javrele pot curata romania de javre. Numai imbecilii nu vad ca abuzul impotriva lui SOV(nu exista probe), dictat de dementul de la Cotroceni(care are intr-adevar o armata de slugi si lingai ordinari), este acelasi abuz pe care „Justitia” il face oricarui cetatean.
Numai viermii si imbecilii aplauda si se bucura cand un Dement, care mai e si seful statului, isi face mendrele si loveste in alte gunoaie la fel ca si el, dar care, NU CONDUC TARA.
Asa ca, tovarasu „zar” e doar un banal dobitoc patentat, prost ca noaptea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult