Acasa Actualitate-InternaSocial O obstetriciana a perforat uterul si intestinul gros al unei paciente

O obstetriciana a perforat uterul si intestinul gros al unei paciente

scris de Ziua Veche
11 afisari

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis trimiterea în judecată a obstetricianei Mariana Butnaru, medic la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, cu acuzaţia de neglijenţă în serviciu, informează Agerpres.


Procurorul Nadia Albu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, a declarat marţi că medicul obstetrician a perforat uterul şi intestinul gros al unei paciente în timpul unei proceduri de avort.

Conform rechizitoriului, la sfârşitul lunii decembrie 2007, femeia, din localitatea Bosia, a venit la maternitatea ieşeană să consulte un specialist. Medicul primar Mariana Butnaru, acum în vârstă de 57 de ani, a diagnosticat-o cu sarcină în luna a doua, avort în evoluţie şi hemoragie, motiv pentru care pacienta a solicitat efectuarea unui chiuretaj. După intervenţie, deşi se simţea rău, femeia a fost lăsată să plece acasă după câteva ore.

A doua zi, femeia a fost internată la Spitalul Universitar „Sfântul Spiridon” din Iaşi, unde a fost operată în regim de urgenţă. În timpul intervenţiei, chirurgii au observat că medicul obstetrician îi perforase uterul şi intestinul gros. De atunci ea este nevoită să poarte o pungă pentru eliminarea materiilor fecale. Conform certificatului eliberat de Institutul de Medicină Legală, femeia a avut nevoie de aproximativ 55 de zile de îngrijiri medicale.

Conform procurorului Albu, pacienta nu s-a constituit parte civilă în dosar pentru că a primit despăgubiri de 100.000 de lei.

Obstetriciana Mariana Butnaru este cercetată în continuare şi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, motiv pentru care procurorii au disjuns dosarul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult