Acasa Actualitate-InternaSocial O singura coada pentru angajatori

O singura coada pentru angajatori

scris de Ziua Veche
2 afisari

Declaratiile privind contributiile pentru somaj si pensii vor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agentiile de ocupare, angajatorii fiind scutiti astfel de a sta la doua cozi, a anuntat, vineri, directorul Casei de Pensii Bucuresti, Cristiana Dumitrache.

 

Potrivit sursei citate de mediafax, presedintii Casei Nationale de Pensii si a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca au emis un ordin comun care stabileste ca depunerea contributiilor dar si plata lor vor putea fi facute intr-un singur loc, respectiv la casele de pensii sau la agentiile de ocupare, evitandu-se astfel aglomeratia si obligatia acestora de a sta la doua cozi.

Cristiana Dumitrache a amintit ca pentru evitarea aglomeratiei angajatorii pot trimite si prin Posta sau prin email declaratiile privind contributiile de asigurari sociale, iar plata poate fi facuta la caseriile celor doua institutii prin virament sau prin mandat postal.

Tot pentru evitarea aglomeratiei Casei de Pensii Bucuresti si a Agentiei Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca au decis sa prelungeasca programul de lucru in zilele de 24 septembrie pana la ora 19.00, sambata, 25 septembrie pana la ora 13.00 si luni si marti 27 si 28 septembrie pana la ora 18.00.

Reprezentantii celor doua institutii au precizat ca in luna septembrie obligatia privind plata contributiilor revine tot angajatului intrucat Ordonanta 58/2010 a produs efecte pana in 10 august, cand a intrat in vigoare Ordonanta 82/2010. In aceste conditii angajatii care au venituri de natura profesionala si incaseaza salariul pana in 10 septembrie vor fi obligati si in luna octombrie sa depuna declaratiile aferente perioadei 1-10 septembrie. Daca ziua de salariu este dupa 10 septembrie obligatia privind depunerea declaratiilor revine angajatorilor conform Ordonantei 82.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult