Acasa Actualitate-InternaSocial O singura crestere a tensiunii arteriale – risc de atac cerebral

O singura crestere a tensiunii arteriale – risc de atac cerebral

scris de Ziua Veche
2 afisari

 Cei care au hipertensiune arteriala (HTA) episodica sunt mai expusi riscului de a face un atac cerebral, au demonstrat cercetatorii Universitatii din Oxford.

 Descoperirea are implicatii majore asupra modului in care medicii de familie descopera si trateaza pacientii cu risc crescut de accident vascular. In practica actuala, medicii ignora o valoare mai mare a tensiunii arteriale fata de media masuratorilor. Si, daca nu este semnificativ mai mare, pacientii care au astfel de abateri, de obicei, nu sunt tratati. Cercetatorii vor sa atraga atentia tocmai asupra acelei singure dati cand tensiunea este foarte mare, pentru ca medicii de familie sa fie siguri ca prescriu cea mai eficienta combinatie de medicamente – ideal, una care sa scada tensiunea, dar sa o si stabilizeze. Iar pacientii care isi verifica tensiunea acasa trebuie sa mentioneze doctorului aceste variatii in cazul in care ele apar. Expertii au specificat ca acei pacienti care au deja prescrisa medicatia pentru HTA nu trebuie sa se ingrijoreze sau sa intrerupa tratamentul. Practica medicala curenta nu este gresita, doar ca trebuie completata cu aceste informatii, pentru ca medicul sa ia decizii corecte pe cine trateaza de HTA si ce medicamente prescrie. In Anglia, Asociatia pentru Accidente Cerebrale a cerut deja schimbarea ghidurilor nationale de practica. In Romania, nu se poate schimba ceva ce nu exista. 

0 comentariu

Herman 06-09-2010 - 15:25

Va rog sa demiteti pe autoarea acestui articol din colegiu de redactie al ziarului d-stra pt. calitatea mizerabila a articolelor pe care le-a publicat pina acum. Asta ar da o dovada clara pentru respectul pe care-l aveti pentru noi cititorii d-stra. Multumesc.

hasu 06-09-2010 - 17:47

herman, tony, jeni, tanse, mezel, pigtor, dices, etc., intr-un cuvant gabriel (parca ai fi balaurul cu sapte capete), in numele caror cititori vorbesti? nu ar fi mai bine sa-ti rezolvi frustrarile in particular?

hasu 06-09-2010 - 20:51

Intru totul de acord cu Herman.

Hernan 06-09-2010 - 22:13

Sa ma scuze redactia acestui ziar, uneori sunt complet drogat si cum sunt si frustrat si cu reminescente de psihopat, mai alunec pe panta internetului cu citate si pareri sub aburul halucinogenelor. Cum spuneam, am ajuns la o varsta cand tai frunza la caini si din lipsa de ocupatie ma desfasor pe unde pot. Cum numai sunt la varsta cuceririlor sa frecventez site-uri de indragostiti, mi-am gasit ocupatia preferata. Privesc la tablouri si pentru ca pentru mine unele nuduri sunt un deliciu, imi permit sa ma delectez. Va rog sa pastrati un ton decent in comentarii. Sa nu ma injurati. Nu sunt responsabil pentru afirmatiile anterioare, pentru ca mi-am pierdut linistea noptilor si uneori mai deraiez de la buna cuviinta.

Tzitze 10-09-2010 - 11:46

Dati-o afara pe Karina din redactie. Iar daca nu puteti, puneti-o sa spele dusumelele si sa stearga geamurile ca sunteti rau de tot intunecati.

Cenzorul 10-09-2010 - 14:18

Domnule Calugar nu mai manca rahat in public. karina este excelenta.Intorce-te la rutina ta obisnuita.Freaca-ti organul si cu putin efort ti-l poti lua si in gura.Multumim pentru sfaturi.Stim ca la Azil ai functia de critic de arta dar aici in lumea normala singurul lucru la care ai putea fi angajat ar fi sa lingi dosul celor pe care ii critici.Pa.

Ema 10-09-2010 - 17:00

Ma alatur d-lui Herman. Respectiva nu are ce cauta intr-o redactie. E o rusine.

mihai 11-09-2010 - 18:33

Va reamintesc, subiectul pentru comentarii este: PIERRE AUGUSTE RENOIR.
Daca aveti ceva de adaugat la acest subiect este foarte bine. Comentariile voastre sunt inutile si dezvaluie caracterul unor fiinte lase, bolnave psihic, ce se ascund in spatele unui anonimat. Daca internetul va da posibilitatea sa navigati, folositi acest lucru pentru un scop nobil si nu va lasati aici frustarile si mizeriile psihice. Pentru asta sunt doctori psihiatri, pe care ar trebui sa-i consultati. Mai exista pe lumea asta si scursori umane ca de-alde voi, fara niciun Dumnezeu. Sau poate deja ati trecut pe la Ciomu si acum faceti aici reconstituirea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult