Acasa Actualitate-InternaSocial O treime din români câştigă bani la negru

O treime din români câştigă bani la negru

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

Bani la negruCu un şomaj în continuă creştere pentru un an şi jumătate, cu un sistem fiscal care se modifică frecvent şi cu cele mai mari taxe pe forţa de muncă din UE, nu este de mirare că munca la negru a explodat în România în ultimul an, potrivit www.incont.ro. Potrivit unui sondaj realizat online de site-ul de recrutare Jobsinro.ro, o treime dintre respondenţi au şi câştiguri la negru, pe lângă salariu, unul din trei dublându-şi chiar salariul. Conform sondajului Jobsinro.ro, peste 17% dintre respondenţi spun că nu câştigă decât bani la negru, fără să fie angajaţi cu acte legale.

Totodată, pentru 8% dintre angajaţi, banii câştigaţi la negru reprezintă trei sferturi din veniturile lunare, în timp ce pentru alte aproape 8 procente, banii câştigaţi în afara legalităţii reprezintă un sfert sau o jumătate din tot ce câştigă pe lună.

 

 

Referitor la sumele pe care le primesc lunar „în mână”, majoritatea, peste 17%, spune că primesc lunar pe lângă salariu sume până în 400 de lei.

Interesant este că un procent semnificativ din cei care lucrează la negru, 6,4%, primesc peste 2.000 de lei lunar fără acte, adică mai mult decât trei salarii minime pe economie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult