Acasa Actualitate-InternaSocial O veste bună pentru absolvenţii Academiei de Poliţie

O veste bună pentru absolvenţii Academiei de Poliţie

scris de A.H.
11 afisari

Toţi absolvenţii Academiei de Poliţie care îşi vor promova examenele vor fi angajaţi începând cu ianuarie 2012, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, vineri, la Zalău.

Sefi noi la Academia de Politie

O veste bună pentru absolvenţii Academiei de Poliţie

Însă ministrul a specificat că aceştia ‘vor porni de la bază, şi anume din structurile de ordine şi siguranţă publică’. Precizările ministrului vin după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut joi, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT), ‘un efort al MAI pentru a da o soluţie promoţiei care a terminat în 2011 şi nu este angajată’. ‘Deja la nivelul Academiei de Poliţie examenele sunt în desfăşurare. Toţi absolvenţii care vor reuşi la acest examen vor fi angajaţi în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor începând cu luna ianuarie 2012. Toţi aceşti debutanţi vor porni de la bază, şi anume din structurile de ordine şi siguranţă publică. Fiecare dintre ei va primi o repartiţie, repet, la bază. Urmează ca la începutul anului următor să organizăm concursuri şi pentru şcolile de subofiţeri şi, treptat, treptat, toţi aceşti absolvenţi vor fi angajaţi în structurile MAI’, a declarat, potrivit Agerpres, vineri, la Zalău, Traian Igaş.
Acesta a subliniat faptul că actualele probleme în angajarea absolvenţilor au început încă din 2007, când ministru al MAI era Cristian David, care a angajat mai mult personal decât era convenit printr-o hotărâre a CSAT. ‘Regret că acest lucru s-a întâmplat în perioada mandatului meu şi anume să fim nevoiţi să amânăm puţin angajarea lor. Asta se datorează faptului că în urmă cu câşiva ani nu s-a gestionat aşa cum trebuia să se gestioneze resursa umană la nivelul MAI şi aici vreau să vă spun că în 2007 exista o hotărâre CSAT prin care, odată cu demilitarizarea structurilor şi cu încheierea stagiului militar obligatoriu, CSAT-ul a dat o hotărâre prin care MAI trebuia să angajeze 14.000 de oameni din sursă externă pentru jandarmi, pentru Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă.

Această normă nu a fost respectată de ministrul de la acea vreme, domnul David. În loc să angajeze 14.000 a angajat 17.323 de oameni şi sigur că de aici au început anumite probleme în ceea ce priveşte angajarea absolvenţilor’, a precizat actualul ministru al Administraţiei şi Internelor. Traian Igaş a adăugat faptul că, în ceea ce priveşte noi disponibilizări în cadrul ministerului pe care îl conduce, o astfel de hotărâre va putea fi luată numai după ce se va decide la nivel politic dacă va exista o regionalizare a ţării.

1 comentariu

BULA 17-12-2011 - 07:20

Sa reduca masiv numarul de locuri de la scolile de militieni !

Nu avem nevoie de forte represive care sa traga in noi, daca iesim in strada sa dam jos regimul marioneta. De traficantii de droguri nu se iau acesti militieni. Sunt pe mana cu ei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult