Acasa Actualitate-InternaSocial Olimpica de 13 ani căzută de la etaj în timpul unei tabere a murit

Olimpica de 13 ani căzută de la etaj în timpul unei tabere a murit

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Olimpica la matematică a supravieţuit doar 12 ore din momentul în care a fost găsită cu hipotermie severă, nefiind ştiute motivele căzăturii pănă în momentul actual.

Olimpica de 13 ani căzută de la etaj în timpul unei tabere a murit (foto: ctlonline.org)

Eleva de 13 ani din Bucureşti de la şcoala nr. 56 Rose Marti din Bucureşti a decedat la Spitalul Orăşenesc Sinaia a murit în timpul nopţii de marţi spre miercuri după ce a ajuns la spital în comă profundă şi şoc hipotermic, medicii fiind foarte rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire încă din urmă cu o zi. Potrivit mediafax, în cursul zilei de marţi, medicii de la SMURD şi cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului din Sinaia i-au făcut încontinuu masaj cardiac extern, iar după câteva ore inima ei începuse să bată singură, însă tânăra, al cărei corp ajunsese la o temperatură de peste 30 de grade, respira tot cu ajutorul aparatelor.

Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei. Familia elevei în clasa a VII-a, care obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică, ceruse medicilor discreţie în ceea ce priveşte starea acesteia. Fata de 13 ani care  urma să fie transportată la o unitate sanitară din Bucureşti, în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viaţa ei, era cazată într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie din Buşteni, aflat în subordinea Ministerului Economiei

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară. De asemenea, directorul Şcolii generale nr. 56 „Jose Marti”, Rozica Ştefan, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta, adăugând că în incinta şcolii nu a fost niciun anunţ despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este „categoric” opţiunea părinţilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult