Acasa Actualitate-InternaSocial OMS a mintit lumea cu gripa porcina

OMS a mintit lumea cu gripa porcina

scris de Ziua Veche
19 afisari

.Keiji Fukuda, director general adjunct al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a admis ca s-a exagerat in privinta infectiei cu virusul AH1N1, iar panica indusa a fost mai mare decat era cazul. O Comisie de experti evalueaza zilele acestea, la Geneva, felul in care OMS a gestionat ceea ce se considera a fi prima pandemie din ultimii 40 de ani. Keiji Fukuda a admis ca sistemul de alerta, in sase faze, inainte de declararea unei pandemii, a produs panica, in parte nejustificata, fata de infectia cu virus gripal de tip AH1N1, in conditiile in care virusul s-a dovedit a fi mai putin grav decat s-a crezut initial.


Amenintarile marilor producatori

 

Principalele reprosuri ce i-au fost aduse sefului OMS au fost ca a cedat presiunilor firmelor producatoare de vaccin pentru a decreta pandemia. Aceasta in conditiile in care statele unde au fost inregistrate cazuri de gripa au achizitionat importante rezerve de vaccin ce nu mai pot fi folosite. Grupul farmaceutic elvetian Novartis, care produce unul dintre vaccinurile impotriva gripei pandemice H1N1, a lansat la sfarsitul lui ianuarie o amenintare clara la adresa Guvernelor care isi anuleaza comenzile, precizand ca statele “fiabile” vor fi servite preferential, pe viitor. Presedintele Novartis, Daniel Vasella, a avertizat ca “data viitoare cand va mai fi o pandemie – si va mai fi o pandemie – guvernele care au fost parteneri fiabili vor fi tratate de o maniera preferentiala”. „Aceleasi guverne care au exercitat multe presiuni asupra industriei farmaceutice pentru a furniza rapid vaccinurile spun acum ca nu mai doresc sa cumpere ce au comandat”, a mai spus el. 

Presiuni pentru “profituri” suculente

De altfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost tinta unor critici aspre in cadrul unei audieri la Consiliul Europei, unde a fost nevoita sa se apare in fata acuzatiilor ca a cedat la presiunea industriei farmaceutice pentru a declara in iunie starea de pandemie pentru gripa H1N1. Expertului epidemiolog german Wolfgang Wodarg a acuzat OMS ca a exagerat amenintarea gripei declarand pandemia, la presiunea producatorilor de vaccinuri. “Copiii nostri au fost vaccinati inutil. OMS a facut o grava eroare si nu merita increderea noastra”, a declarat dr. Wodarg. “Marile laboratoare nu asteptau decat asta, in conditiile in care maladia era relativ putin severa”, a adaugat el, sustinand ca industria farmaceutica asteapta acum “profituri suculente”. OMS a respins toate acuzatiile ce i-au fost aduse.

 

0 comentariu

jan dinu 05-09-2010 - 18:35

Halal tzara — cam pute
prea mult a tziganime …generalizata !!
JD-USA

Liviu 05-09-2010 - 20:48

Eu vad in felul acesta lucrurile: in acest moment ABSOLUT TOTI politistii care mai au cat de cat putina onoare in ei, care au ajuns politisti ca sa apere intr-adevar ordinea publica, care nu au smecherit examenele si care nu au dat spaga ca sa ajunga pe unde au ajuns, ar trebui sa mearga si sa-i ia la omor pe sefii lor care-i pun sa actioneze la ordin, care ii determina sa nu-si faca cu profesionalism meseria. Sefii lor care sunt cu adevarat politisti ar trebui la randul lor sa mearga la sefii lor mai mari si tot asa pana cand vor ajunge la seful al mare … De ce nu se va intampla insa nimic ?! Deoarece NU AU CURAJ, le este frica si de umbra lor ! Daca nu li s-a intamplat lor efectiv nimic, daca la ei „pe sector” nu este nicio „problema”, nu este niciun interlop mai de Doamne-ajuta, atunci ei nu zic nimic si promoveaza in continuare mafia !!! Romanu-i fricos si nu are onoare .. Cu atat mai mult „organu’ ” care de regula ca sa ajunga „organ’ ” da spaga cat poate dupa care ia spaga cat de multa poate si da mai sus ca sa fie pastrat in sistem si eventual promovat ! In felul asta se ajunge la interlopii sa fie de fapt cei paziti de politisti ca sa nu li se intample ceva atunci cand fac ilegalitatile care le fac, ilegalitati din care are toata lumea de castigat DEOARECE SE DA MAI SUS !!!

Cat ii priveste pe sobolanii tineri, pe asa numitii „interlopi” care ca sa ajunga interlopi au facut multe printre care si „semnarea” unor contracte de colaborare in regula cu politistii, toata lumea ii stie, se stie despre ei ca sunt numai niste simpli sobolani, niste paraziti care traiesc din ilegalitati, insa nimeni nu le face nimic ca cica nu le permite legea … E, uite-i ce ajung sa faca „legal” ! Vor mai muri multi nevinovati (dintr-aceia care nu stiu de „contractele” de colaborare !!!) si multa prostie si umilinta va mai dainui atat „in teritoriu” cat si prin Capitala …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult